*** ubezpieczenie i członkostwo

• Autor wątku Autor wątku Jelen11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jelen11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
zbyt pochopnie kupiłem ubezpieczenie OC w ***, przez co nabyłem także udział członkowski w wyżej wymienionym towarzystwie.

Po fakcie w statusie przeczytałem, że jest to chyba (jeśli dobrze rozumiem) bardzo nie korzystne, że mogą mi przyjść dopłaty przewyższające wartość OC do płacenia. Status to przeczytania (kontrowersyjny art.30) ***proszę zacytować ten artykuł bez jakichkolwiek danych identyfikacyjnych. mod***

Czy dobrze rozumiem ten status? Jak teraz to wszystko odkręcić? Mam 14 dni na odstąpienie, bo zawierałem to przez internet. Tylko jak się teraz pozbyć tych udziałów członkowskich, osobno pisać wniosek o zwrot pieniędzy za ubiezpieczenie?

Jestem laikiem proszę pilnie o pomoc.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie mogę edytować więc ten artykuł zacytuje w tym poście.

***jasno wyżej napisałem, bez jakichkolwiek danych identyfikacyjnych. mod***

Nie rozumiem, chyba pójdę z tym do jakiś darmowych porad prawnych bo tutaj się niczego nie dowiem.

Ostatnia edycja:
Daj sobie chłopie na wstrzymanie. Jest weekend. Tutaj ludzie pomagają w wolnych chwilach. Mają czas, chęci oraz temat jest w ich kręgu zainteresowań to odpisują. Nikt to nie siedzi 24 godziny na dobę. Idź do prawnika. Tam od ręki za opłatą otrzymasz odpowiedź.

Tu nawet nie chodzi o czas , tylko że nie można przedstawić problemu bo zaraz są problemy z "identyfikacją".

***, a z tą darmową to nie wiem jak to będzie w poniedziałek się dowiem jakie kolejki są.

Pozdrawiam.
moderacja
proszę zapoznać się wnikliwie z regulaminem, szczególnie w kwestii pomocy poza forum !!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Daj spokój i to przebolej, to ci nauczy, że nie zawiera się żadnych umów przez internet:)

pkorol napisał:
Daj spokój i to przebolej, to ci nauczy, że nie zawiera się żadnych umów przez internet:)

Say what? Kolega rozumiem, że jeszcze rachunki na poczcie opłaca a z PITem do skarbówki lata. Moze masz jeszcze paproć w domu. To nie są lata 80- dzisiaj zdecydowana większość umów zawierana jest przez internet.

Powrót