C
chrisvip
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam. Mam taka sprawę posiadam ubezpieczenie OC w życiu prywatnym który obejmuje mienie wypożyczone wynajęte. Wynająłem samochód i w trakcie najmu został uszkodzony. Dokładnie rzecz mówiąc na parkingu ktoś uszkodził mi drzwi samochodu. Tak domniemam przynajmniej. Przy zwrocie auta zostałem obciążony a dokładnie moja karta kredytowa karą za uszkodzenie. Została stworzona dokumentacja zdjęciowa itp.
Zgłosiłem ten fakt ubezpieczycielowi natomiast ten odmówił wypłaty odszkodowania z uwagi na fakt ze:
1. Sprawca jest nieznany (fakt Nie chwyciłem nikogo za rączkę natomiast odpowiedzialność spoczywa na mnie)
2. Ze sprawa dotyczy zwrotu kosztów kary
3. Ze nie posiadam odpowiedniego wariantu ubezpieczenia ( błąd ponieważ posiadam pakiet Premium) to akurat jest do szybkiego obalenia
Proszę o pomoc bo wydaje mi się tutaj ze Ubezpieczyciel nie ma racji
Zgłosiłem ten fakt ubezpieczycielowi natomiast ten odmówił wypłaty odszkodowania z uwagi na fakt ze:
1. Sprawca jest nieznany (fakt Nie chwyciłem nikogo za rączkę natomiast odpowiedzialność spoczywa na mnie)
2. Ze sprawa dotyczy zwrotu kosztów kary
3. Ze nie posiadam odpowiedniego wariantu ubezpieczenia ( błąd ponieważ posiadam pakiet Premium) to akurat jest do szybkiego obalenia
Proszę o pomoc bo wydaje mi się tutaj ze Ubezpieczyciel nie ma racji