A
anusiakowa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 27
Dostałam grzywnę,złożyłam zarzuty. Wierzyciel w postanowieniu "stanowisko wierzyciela" odrzucił moje zarzuty. Złożyłam zazalenie i to zażalenie zostało uznane,organ odwoławczy "uchylił zaskarżone postanowienie i przekazał sprawę do ponownego rozpatrzenia" Na to postanowienie nie przysluguje zazalenie. Po trzech miesiącach ciszy dostałam kolejne upomnienie w tym samym postępowaniu (tamto było źle wystawione o czym pisałam w zarzutach i wierzyciel pisze wprost o tym jednocześnie zwalniając mnie z opłaty za wystawienie kolejnego upomnienia).
Kolejny krok to znów wystawienie tytułu wykonawczego i znów grzywna. Wszystko toczy się w jednym postępowaniu. Czy to jest o.k? Ja nie dostałam zadnej informacji o tym, że tamten TW jest anulowany. A przecież to nie całe postępowanie jest umorzone,uchylili tylko to jedno postanowienie. Reszta pism czyli zazalenie na postanowienie i wniosek o wstrzymanie egzekucji juz od listopada zalega w urzędach bez żadnej odpowiedzi.
Proszę o pomoc w ustaleniu czy uchylenie postanowienią o stanowisku wierzyciela jest jednoznaczne z umorzenie grzywny?i można nałożyć drugą?
Kolejny krok to znów wystawienie tytułu wykonawczego i znów grzywna. Wszystko toczy się w jednym postępowaniu. Czy to jest o.k? Ja nie dostałam zadnej informacji o tym, że tamten TW jest anulowany. A przecież to nie całe postępowanie jest umorzone,uchylili tylko to jedno postanowienie. Reszta pism czyli zazalenie na postanowienie i wniosek o wstrzymanie egzekucji juz od listopada zalega w urzędach bez żadnej odpowiedzi.
Proszę o pomoc w ustaleniu czy uchylenie postanowienią o stanowisku wierzyciela jest jednoznaczne z umorzenie grzywny?i można nałożyć drugą?