K
Kamil1943
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Potrzebna mi pomoc z zakresu prawa, mieszkam na wsi. Sąsiad mieszka zaraz za płotem. Sytuacja jest o tyle nie przyjemna zwłaszcza latem, wychodząc na podwórku co drugie słowo to przekleństwo, prowadzę gospodarstwo rolne dlatego też większość czasu spędzam na terenie podwórka. Z "zabudowań" sąsiada zwłaszcza przy większych temperaturach zalatuje smród. Jego zabudowania składają się z tuneli obitych różnymi kawałkami dykt,eternitu oraz desek drzewa. Dodatkowo z tego co się orientuje pędzi on bimber, ponieważ co piątek zalatuje przecierem i czuć zapach gotowanego wywaru. Ponieważ wielokrotnie zwracałem mu uwagę jestem z nim w konflikcie, przez co teraz sąsiad się mści świecąc w nocy latarką po oknach oraz ubliżając i rozpowiadając dziwne rzeczy na temat mojej rodziny. Sytuacja jest o tyle trudna że człowiek ten ma 72 lata. I z tego co zaobserwowałem oraz słyszałem ma problemy natury psychicznej, ponieważ wielokrotnie obserwowałem że znęca się nad zwierzętami, forma rozrywki oraz wyładowania frustracji, jest to człowiek z problemami ponieważ jest jedną z pamiątek po marszu armii czerwonej na zachód. Posiadam pola uprawne obok jego działki, przez co zaobserwowałem iż przy granicy zawsze moje uprawy są niszczone. Sytuacja prawna jego działki też jest nie jasna, ponieważ ziemia na której mieszka nie była mu zapisana, ale prawdopodobnie przez prawo zasiedlenia jest jego, mieszka na niej około 30 lat. Nie wiem co z tym zrobić ani gdzie się udać i jak rozwiązać problem. Proszę pomóżcie