UCIECZKA DO ANGLI

• Autor wątku Autor wątku kojak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dlaczego 15 lat szybko nie mija

Prosze używac opcji zmień(a)

Z tym, że kkw wskazuje:
[cytat:290xaqvc]
Art. 15.
§ 2. Jeżeli zachodzi długotrwała przeszkoda uniemożliwiająca postępowanie wykonawcze, a w szczególności jeżeli nie można ująć skazanego albo nie można wykonać wobec niego orzeczenia z powodu choroby psychicznej lub innej przewlekłej, ciężkiej choroby, postępowanie zawiesza się w całości lub w części na czas trwania przeszkody.
§ 3. Zawieszenie postępowania wykonawczego nie wstrzymuje biegu przedawnienia, chyba że skazany uchyla się od wykonania kary. Okres wstrzymania biegu przedawnienia nie może przekroczyć 10 lat.
[/cytat:290xaqvc]

to co musze tu zostac a morze naglosnic sprawe w mediach ze polska dyskryminuje gejow a ja jestem tego przypadkiem

[cytat:2s2a0s38]
to co musze tu zostac a morze naglosnic sprawe w mediach ze polska dyskryminuje gejow a ja jestem tego przypadkiem
[/cytat:2s2a0s38]
Co ma odwieszenie wyroku do orientacji seksualnej? nic. I to nie Polska dyskryminuje gejów a jedynie może jakaś pani kurator. Nie skreślaj całego kraju z powodu jednej osoby...

zgadzam się z Martą.Mam jednak wrażenie,że argument z Panią kurator jest tylko pretekstem do chowania głowy w piasek przed poniesieniem odpowiedzialności karnej.I żeby wszystko było jasne-nie mam nic do lesbijek i gejów :)

Niezależnie od Twojej subiektywnej oceny należy na ten problem spojrzec obiektywnie - zostałeś skazany na karę pozbawienia wolności, Sąd dał Ci szansę w postaci warunkowego jej zawieszenia. Warunkowe zawieszenie wykonania kary podlega kontroli Sądu poprzez ustanowiony dozór kuratorski - jesli przebywasz poza granicami kraju - to jak ma przebiegac ta kontrola? kontrola Twojego zachowania? kontrola tego czy przestrzegasz porządku prawnego? Jesli pod adresem kuratora sądowego wypowiadałeś treści nieprzyzwoite-jak tutaj to czynisz-to nie dziwię się takiej a nie innej reakcji kuratora :(

Mam dla Pana jeszcze gorszą wiadomość, jeżeli w grę wchodzi kara surowasza niż 4 miesiące pozabwienia wolności - nawet pobyt w Anglii może Pana nie uchronić od zakładu karnego.

Jeżeli skazany ma do odbycia karę powyżej 4 miesiecy pozbawienia wolności Sąd Okręgowy może (z wniosku Prokuratora Okręgowego) wystapić do właściwych władz w UK z wnioskiem o ENA (Europejski Nakaz Aresztowania). Z autopsji muszę Panu powiedzieć, że nie ma najmniejszych kłopotów z ustaleniem mijsca pobytu skazanego w UK i sprowadzeniem do Polski. Procedura jest szybka i skuteczna - odkąd Polska wstąpiła w struktury Unii Europejskiej...

I przypominam, że drczenie kogoś telefonami i obrzucanie wyzwiskami wyczerpuje znamiona czynu przestępczego!

skoro uwazałes sie dyskryminowany przez kyratora trzeba było wystapić do sądu o zmiane kuratora

Powrót