Ucieczka z grupy wolnościowej, powrót po tygodniu

• Autor wątku Autor wątku beny997
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Monika R napisał:
nie ma czegoś takiego jak zakaz widzeń na 3 miesiace, moze miec np przez plekse ale zakaz kontaktu przez widzenie jest nie możliwy,moze dostać podgrupe 1 ( czyli zakład karny typu zamknietego)
Na zamku to on i tak jest cały czas. Mi chodzi o sytuację, kiedy sprawa jest już w prokuraturze i ma trafić do sądu. Jaki wyrok może dostać w sądzie?? Czy grzywna, czy zawiasy czy dodatkowy wyrok do 100%-owej odsiadki???

jaca0015 napisał:
jest ja jak siedziałem to jeden dostał takom kare od derektora osrodka
jest to nie możliwe, ponieważ widzenia są z tzw urzedu są w kodeksie karnym wykonawczym nie wolno zakazac kontaktu z rodzina każda inna kara jak najbardziej tak zgadzam sie ale nie zakaz widzeń

kadi napisał:
Skąd pewność że udanie się do pracy poza mury nie było w tym wypadku związane z czasowym zezwoleniem na opuszczenie jednostki penitencjarnej bez dozoru?
Przepisy rozróżniają ze względu na sposób dozoru trzy rodzaje zatrudnienia:
1. Zatrudnienie w pełnym systemie konwojowania
2. Zatrudnienie w zmniejszonym systemie konwojowania
3 Zatrudnienie w systemie bez konwojenta
2 i 3 jest stosowane przy zatrudnieniu poza terenem ZK. Ucieczka, bo tak to trzeba nazywać, z zatrudnienie poza terenem ZK zawsze jest traktowana jako 242$1 kk.

kasiunia1984 napisał:
Na zamku to on i tak jest cały czas. Mi chodzi o sytuację, kiedy sprawa jest już w prokuraturze i ma trafić do sądu. Jaki wyrok może dostać w sądzie?? Czy grzywna, czy zawiasy czy dodatkowy wyrok do 100%-owej odsiadki???
dowiadywałam sie z wiarygodnego zródła i jesli nie wroci to duze prawdopodobienstwo jest ze dostanie za to wyrok, i takie zaswiadczenie nic dla SW nie znaczy co innego gdyby był w szpitalu, a nie macie mozliwosci przedłuzyc tej przerwy?

Monika R napisał:
dowiadywałam sie z wiarygodnego zródła i jesli nie wroci to duze prawdopodobienstwo jest ze dostanie za to wyrok, i takie zaswiadczenie nic dla SW nie znaczy co innego gdyby był w szpitalu, a nie macie mozliwosci przedłuzyc tej przerwy?
Wyrok za ucieczkę to nie sprawa SW. Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa zostało już pewnie dawno złożone, a reszta w rękach prokuratury i sądu. Wszelkie zaświadczenia lepiej przedłożyć w Sądzie. Przedłużenie przerwy wstecz jest mało prawdopodobne.

Ostatnia edycja:
Recedes napisał:
Wyrok za ucieczkę to nie sprawa SW. .
przepraszam pomyliłam sie masz racje to nie sprawa SW to przez gorączke i chorobe tak pisze jeszcze raz przepraszam ;)

Monika R napisał:
przepraszam pomyliłam sie masz racje to nie sprawa SW to przez gorączke i chorobe tak pisze jeszcze raz przepraszam ;)
Nie ma za co tak bardzo przepraszać. Życzę powrotu do zdrówka.

Powrót