Ugoda z Komornikiem

• Autor wątku Autor wątku meg 1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
meg 1234 napisał:
Problem to ty masz ze sobą nie powinieneś udzielać innym rad na tego typu tematy dziekuje więcej proszę nie pisać.
masz niunia jakiś problem? chłopak ci otwarcie powiedział w czym rzecz, co sama zresztą stwierdziłaś że nie jesteś w stanie więcej płacić, wcześniej dostałaś również rady. a ty fikasz jak małpka na drążku. nie pasi coś? to przejdź sie na miasto, przewietrzysz sie, wystygniesz i wstap do jakiejs kancelarii, dostaniesz poradę ale za siano którego ci brakuje... see ya later alighator

witam ja mam takie pytanie bylam zadluzona w alior banku na kwote ok3400zl 5maja br splacilam aliorowi calosc zadluzenia wczesniej kontaktujac sie z nimi o dokonaniu wplaty bank podal calosc zadluzenia i ja to wplacilam dzis dostalam pismo o wszczeciu postepowania od komornika z pisma wynika ze pismo zostalo napisane 14kwietnia br a wyslane do mnie 9maja br.co mam w tej sytuacji zrobic?

Należy sprawdzić kiedy wpłynął wniosrk egzekucyjny. To zadecyduje czy zapłacisz 5% kosztów (minimum 1/20 średniej krajowej), czy nie.

Wywnioskować można, że przed spłatą u wierzyciela.
Czyli do zapłaty u komornika i tak pozostaje.

Jutro opisze dokladnie cala sytuacje. Zastanawia mnie jedno dlaczego jesli zadzwonilam do aliorbanku nikt nie poinformowal mnie o komorniku a teraz babeczka od komornika ma pretensje ze nie wplacilam tej kwoty im tylko bankowi a bank poinformowal mnie ze wplate uregulowac u nich

A co cię babeczka interesuje, niech na pretensje sobie. Może to taki foch comiesięczny.

Z komornikiem nie podpisuje się ugody. Jeśli już to z wierzycielem dla którego komornik wykonuje swoje obowiązki.

to w tej sytuacji co ja mam zrobi? bo jakos nie chce zeby mi komornik zajol wyplate bo jestem na L4 i za duzo jej nie ma.jak dzwonilam do banku po wplacie to poinformowali mnie ze sprawa jest zamknieta a tydzien pozniej dostalam pismo od komornika. wierzycielowi splacilam zadluzenie lacznie z kosztami procesu nie wiedzac ze jest komornik po splacie w banku wyslali mi pismo

meg 1234 napisał:
Problem to ty masz ze sobą nie powinieneś udzielać innym rad na tego typu tematy dziekuje więcej proszę nie pisać.
Po prostu pewni komornicy tutaj, pod pewnymi nickami powyżej, lubią być niegrzecznymi nie tylko "lajf" w swojej pracy, ale i poprzez sieć. Rada? Przestań wpłacać raty dobrowolne i niech sobie ściąga to, co zajął. Skoro i raty dobrowolne, i zajęcie sprawiają, że nie starcza Ci pieniędzy, to innego wyjścia nie ma. Aha, i co by była jasność: kolejne wpisy uciemiężonych, co wyskoczą za chwilę z tekstem, iż moje rady są niezgodne z forum, bo radzą jak unikać egzekucji mam w poważaniu a im samym radzę naukę czytania ze zrozumieniem :)

amelia2013 napisał:
A co cię babeczka interesuje, niech na pretensje sobie. Może to taki foch comiesięczny.

czy foch czy nie nie mam pojecia dzis dodzwonilam sie do nich odebral tym razem Pan i stwierdzil ze dowody wplaty moge przeslac na emaila oni sobie sprawdza czy wszystko uregulowane tylko teraz pytanie czy nie zajmie mi komornik wyplaty przed dogadaniem sie z bankiem bo koszty komornicze to ja bede musiala wplacic i mam taki zamiar tylko teraz ile tego jest zas bede czekac a odsetki rosna :(

Zajmie zajmie, takie ma zadanie.
Chyba, że wierzyciel poinformuje komornika.

no wlasnie ja mam przeslac dowody wplaty do komornika i oni beda kontaktowac sie z bankiem czy wplaty sa zrobione tak jak przedstawia to pismo ktore ja wyslalam i wysle mi komornik pisemko czy mam placic koszty komornicze czy sprawa zostaje umorzona. jesli bede musiala pokrykc koszty a podejrzewam ze tak to odrazu chcialabym splacic to w calosci bez zajecia mi konta

Powrót