Ujawnienie tresci sms-ów przy rozwodzie

• Autor wątku Autor wątku money84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Proszę . Powiedz gdzie mam tego szukać .

Mam jeszcze jedno pytanie bardzo ważne ponieważ w tych sprawach jestem laikiem CZY MUSZĘ POWIEDZIEĆ O SMS-ACH I MMS-ACH MOJEMU ADWOKATOWI, czy on musi wiedzieć czy też nie musze mu mówić ?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nie musisz, ale niech i na taką ewentualnośc będzie przygotowany. Skoro masz adwokata, powinien Ci doradzic jaką drogę obrac, żeby dla Ciebie było najkorzystniej.

ale czy ze szczegółami mam opowiadać o sms-ach skoro sie mnie zapytał z kim piszę odpowiedziałam że nie, bo myślałam ze takie pisanie nie ma nic do rzeczy,

Jeśli to ma nie istotnego wpływu na sprawę, to nie musisz.

Chyba powinnam bo mąż mnie oskarza że dostawalam sms-erotyczne , a to że on pił i bił mnie to nie ma znaczenia .Proszę o odpowiedż.

Witam Cie . Napisz proszę jak się sprawa potoczyła ciekawi mnie , bo podobnie jak ty zostałam w ten sam sposób potraktowana i jestem zła na to wszystko:mad:

Witajcie.

Obiecałam napisac jak bede po rozprawie. Dzis sie odbyla i faktycznie byl biling od operatora, jednak byly to tylko zarejestrowane połaczenia, bez zadnej tresci sms. Więc jednak jest to nierealne, aby coś takiego zdobyć, pomimo, iż mąż wnosił o takową treść. Dlatego uspokajam wszytskich, którzy maja takie obawy:)

Witam money84 . Dzięki za informacje , to mnie trochę uspokoiło , nie wiem dlaczego ktoś ma czytać to co jest moja wyłączna własnością , :), jak długo może potrwać taki rozwód ?

Jeszcze ważne pytanie . Jeśli już wyjdę z tego forum , nie mogę odnaleźć tego postu , szukam wpisuję różne daty, loginy i nic nie znajduje .teraz weszłam przez pocztę , więc prosze podpowiedzcie mi jak mam tego szukać . z góry dziękuję. :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Nikt nigdy nie jest w stanie przewidziec jak dlugo potrwa rozwód.

Szukając tego postu wpisz poprostu temat

ixia338 -
Proszę używać opcji "edytuj".
Ostrzegam.
Michupocichu

Witam,

mam pytanie jestem w trakcie rozprawy rozwodowej z orzeczeniem mojej winy (mąż złożył wniosek) bo twierdzi że go zdradzam, zażadał os sądu aby sad udostępnił mu moje bilingi oraz treści sms z mojego firmowego numeru telefonu (właścicielem jest firma w której już nie pracuje) oraz z 3 numerów firmowych chłopaka z którym rzekomo miałam romans. proszę o info czy sąd może się przychylic do takiej prośby???

Jeśli Sąd dopuści taki dowód (a Sąd dopuszcza dowody wg własnego przekonania), to dowód będzie musiał być Sądowi przedstawiony:
Przepis prawny:
Art. 248. § 1. k.p.c. Każdy obowiązany jest przedstawić na zarządzenie sądu w oznaczonym terminie i miejscu dokument znajdujący się w jego posiadaniu i stanowiący dowód faktu istotnego dla rozstrzygnięcia sprawy, chyba że dokument zawiera tajemnicę państwową.
§ 2. Od powyższego obowiązku może uchylić się ten, kto co do okoliczności objętych treścią dokumentu mógłby jako świadek odmówić zeznania albo kto posiada dokument w imieniu osoby trzeciej, która mogłaby z takich samych przyczyn sprzeciwić się przedstawieniu dokumentu. Jednakże i wówczas nie można odmówić przedstawienia dokumentu, gdy jego posiadacz lub osoba trzecia obowiązani są do tego względem chociażby jednej ze stron albo gdy dokument wystawiony jest w interesie strony, która żąda przeprowadzenia dowodu. Strona nie może ponadto odmówić przedstawienia dokumentu, jeżeli szkoda, na którą byłaby przez to narażona, polega na przegraniu procesu.

moj "maz" mnie zdradzal- pisal i dzwonil do innych kobiet-tel chowal zawsze przede mna..zabieral go nawet z soba do WC!!-kiedys mi sie udalo przeczytac niestosownego smsa ktorego wyslal."maz" wyjezdza za granice teraz- nie mam zadnyego kontaktu z nim, nie interesuje sie dzieckiem swoim synkiem2,5 letnim WOGOLE, nie che go odwiedzac(boi sie spojrzec mi w oczy ,spotkac sie ze mna ale kosztem dziecka??)a mieszkamy 25km od siebie..
Czy przy rozwodzie moge wniesc o ujawnienie smsow i tresci rozmow- jak nie mam i nie bede miala jego karty sim??a znaac jego on moze ja poprostu zniszczyc.
Wiem ze imprezuje "szlaja" sie po barach z panienkami-czy jakies nagrania z kamer gdzie bywal w barow moge wniesc do sprawy czy mogli by mi wlasciciele sami jakos dac te nagrania, w jaki sposob moge je zdobyc?????

Bardzo prosze o pomo.
Z gory dziekuje pozdrawiam

nadal nie rozumiem :-( chodzi mi o to czy mój mąż może prosić sąd aby ten zasądził od operatora orange i plus gsm kilku bilingów i wykaz treści sms z trzech podanych numerów telefonów gdzie właścicielami tych telefonów są rózne firmy???? On nie posiada obecnie żadnych bilingów i sms

Mój eks tez prosił sad o ujawnienie treści sms-ów z mojej komórki, sąd sie przychylił do tego wniosku, jednak operator wysłał do sądu bilingi i były to TYLKO zarejestrowane połączenia i numery, bez zadnej treści.

ciekawe czy sad wezmie pod uwage np ilosc rozmow i wysylanych smsow pod jeden adres ( chodzi mi o to ze maz mnie zdradzal i kiedys zdobylam bilingi i na nich jest jeden i ten sam nr ciagle..bylej jego kobiety-oczywiscie z ktora ma kontakt caly czas..i nie sadze ze tylko tel. ale mial tez tel firmowy (w ktorej juz nie pracuje firmie) chce z tych ze tel bilingi..a co najlepsze "moj mężulek" calkowicie wylaczyl tel-zmienil nr najparwdopod i ma daleko w d...dziecko..ehh szkoda mowic:sad:

Powiem Ci, czy to ma dla sądu znaczenie, ze jeden nr sie powtarza, za jakies trzy tygodnie..

wlasnie nie wiem bo ja dopier chce zlozyc pozew..a w jego przypadku powtarza sie jeden nr caly dzien i noc...wiec moze to sad uwzgledni????..nie wiem wlasnie jak Sad patrzy na to wszystko..najlepiej jakby w moim przypadku byly tresci rozmow i smsow z jego telefonow...wtedy do sprawy moze b duzo wniesc to wszystko....

Raczej nie licz na tresci sms. Moze masz jakichś świadków na zdrade męża? Powtarzający się nr telefonu jeszcze o niczym nie świadczy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót