Ujawnienie tresci sms-ów przy rozwodzie

• Autor wątku Autor wątku money84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam .Jestem w trakcie rozwodu , nastepną rozprawę mam dopiero w pażdzierniku.
Money84 odpowiedz czy już jesteś po rozwodzie , interesuje mnie jak zakończyła się Twoja sprawa rozwodowa ,ponieważ jak już wcześniej pisałam ,wniosłam sprawe o rozwód bez orzekania o winie , nie chciałam w to mieszać dzieci, choć juz są dorosłe , mój mąż natomiast nie chce słyszeć o rozwodzie i podał z orzekaniem o mojej winie ,że rozmawiałam z mężczyzną przez telefon,podałam za świadka tego mężczyznę z którym rozmawiałam i sms-owałam , natomiast mąż wymyślił inny numer , że niby z drugim sms-owałam , nie mogę sobie przypomnieć takiego numeru . pracuję w firmie i rozmawiam z przedstawicielami nie wiem może rozmawiałam z takim numerem czy to będzie miało wpływ na przebieg sprawy?z góry dziękuję .

Czekam na ostatnia rozprawe we wrzesniu. Mąż próbuje Cie zastraszyc, bo to żaden dowód przeciwko Tobie. Z moim było podobnie.

A powiedz mi ile miałaś już rozpraw , a skąd wiesz czy to ostatnia???

Money84 czy ty miałaś adwokata i czy twój mąż też miał?

Było 6 rozpraw z orzekaniem o winie, wiec to tak bywa.Wiem ze ostatnia, bo nie bylo nowych wniosków a sedzie chciala skonczyc na poprzedniej.

Money ,a czy rozmawiałaś o tych sms-ach z adwokatem , czy nie musiałaś proszę odpowiedz . Bardzo ważne dla mnie . Dzięki z góry.

Money 84 proszę odpowiedz w jakim mieście rozwodzisz się , bo może w twoim mieście jest inaczej, jeśli to tajemnica to nie mów.

Mąz wystapil z wnioskiem o tresc sms a adwokat po sprawie powiedział mi, że nie ma opcji, zeby dostał. Rozprawa toczy sie na terenie woj. śląskiego. Nie panikuj, nawet jeśli cos w tych smsach jest, bo i tak ich nie ujawni operator.

Dzięki Honey84 , uspokoiłaś mnie . będę z niecierpliwością czekać na twój rozwód, powiesz jak się zakończył ? z jakimi emocjami ? z jakimi refleksjami? ok ? dzięki

Ja również czekam z niecierpliwością.. He he! Jak bedzie po wszytskim to napisze jak się skończyło.

Honey84 , powodzenia Ci życzę i będę trzymała kciuki.pozdrawiam

money84 napisał:
Raczej nie licz na tresci sms. Moze masz jakichś świadków na zdrade męża? Powtarzający się nr telefonu jeszcze o niczym nie świadczy.

Mam swiadkow ktorzy wiedzieli i widzieli- ale juz mi zapowiedzieli ze nie pomoga..nie chca byc "wluczeni" po sadach i mieszac sie w nieswoje sprawy..nie wiem czy mi to wystarczy co ja mam:(..i tresci rozmow telonicznych z "mezem"..jak mowi ze ma ze ma kogos, zebym mu dala wkoncu spokoj..ehh..ciezka droga..liczylam pocichu, ze moze jednak beda ujawnione tresci smsow, ze Sad zgodzi sie i operator.a czy te bilingi moga tez byc do mojego wgladu jak Sad by sie zgodzil?
pozdrawiam

Oczywiscie kazda ze stron bedzie mogła się zapoznac z tymi bilingami. Powiem Ci, że rozwód z orzekaniem o winie nie jest łatwy i kosztuje wiele nerwów.

Zdaje sobie z tego sprawe jakie to nerwy i stres ale niestetyu nie mam innego wyjscia:( NIe moge stac bezczynnie i patrzec sie co "maz" wyprawia..Czytalam, ze mialas przyznanego adwokata z urzedu?..chcialam sie zapytac czy cos za niego placisz albo doplacasz?..czy on prowadzi Twoja sprawe za darmo, jak to jest?..

Piszesz wniosek do sądu o przyznanie adwokata z urzedu i uzasadniasz to tym, iż nie jestes w stanie sama opłacic adwokata a sąd to potem rozpatruje. Jesli przyzna nic nie płacisz.

Ja mam sprawę zawieszoną na 3 miesiące bo sad powiedział że mamy się dogadać bo ja nie zgadzam się na rozwód (mąż złożył wniosek z orzeczeniem mojej winy) ale mąż złożył odwołanie od tego zawieszenia co to znaczy????? bo to tak jak by mój mąż podważył decyzję sądu nie wiecie jak sady się do tego ustosunkują?????

no właśnie nie do końca poniewaz sąd po zawieszeniu sprawy powiedział za ma możliwość odwołania się w 7 dni a był to art 410. Jeżeli sąd nabierze przekonania, że istnieją widoki na utrzymanie pożycia małżeńskiego, zawiesza postępowanie. Zawieszenie takie może nastąpić tylko raz w toku postępowania. i może odwołać się od tego w przeciągu 7 dni (i złożył odwołanie) ale sąd też mówił coś o tym że nie może składać ponownych dokumentów wcześniej niż upłyną 3 m-ce i nic z tego nie rozumiem :-( może ktoś miał coś podobnego????

zazalenie na postanowienie a wniosek o podjecie zawieszonego postepowania to co innego.zazalenie mozna do 7 dni,wniosek-nie wczesniej niz po 3 miesiacach.bedzie apelacja rozwazac czy sad slusznie zawiesil postepowanie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót