robinson21
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 5 352
Irena Tywoniuk napisał:Może nie upieram się ale w rezultacie moja sprawa trafiła do sądu w miejscu mojego zamieszkania i toczy się trybem jawnym.
jesteś na wygranej czy odwrotnie?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Irena Tywoniuk napisał:Może nie upieram się ale w rezultacie moja sprawa trafiła do sądu w miejscu mojego zamieszkania i toczy się trybem jawnym.
robinson21 napisał:ale pisemko nieźle skonstruowane, zwróciliście szanowni rozmówcy na ciąg wyrazów " informacji w przedmiocie zadłużenia", dobrze pomyślane.
Rzecz oczywista jak 2+2=4.pozwanyprzezbank napisał:Nie pamiętam kto mi to napisał, ale nie można przerwać biegu wydarzenia gdy ono dawno już ustało.
Nieobecność bądź obecność pełnomocnika na sprawie generalnie nie ma żadnego wpływu na twoje dobre myśli. Sąd nie patrzy kto się stawił z pełnomocników i jak mu z oczu patrzy, tylko co jest zawarte w aktach.Irena Tywoniuk napisał:Generalnie wszystkie firmy tego pokroju mają pelnomocników i im podobnych ale nikt się na sprawy nie pojawia więc jestem dobrej myśli
Wpłata stanowi uznanie długu w wysokości kwoty wpłacanej.pozwanyprzezbank napisał:Bo według tego co czytam na innych portalach i w ogóle jako informacje, to każda wpłata przerywa bieg przedawnienia jeśli ono trwa.
Dodatkowo można przeczytać potwierdzenie tezy, że ugoda dotycząca przedawnionego roszczenia nie pozbawia możliwości podniesienia zarzutu przedawnienia.robinson21 napisał:wyrok SO we Wrocławiu coś wyjaśni w sprawie przedawnienia IC 1265_12,
marian.pazdzioch napisał:że powództwo opozycyjne jest niemożliwe co do wyegzekwowanego już roszczenia,
pozwanyprzezbank napisał:"Jeśli dług był przedawniony to tym przelewem i podjęciem negocjacji uznał go Pan i termin przedawnienia biegnie od nowa."
Nie może być oświadczeniem woli. Może być dowodem, ale na pewno nie na uznanie długu czy zrzeczenie się zarzutu przedawnieniapozwanyprzezbank napisał:Czy mail z pytaniem o wysokość długu może być taktowany jako oświadczenie woli? Czy może być dowodem w sądzie?