A
aass
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
W sierpniu podpisałam umowę z pewną agencją reklamową o udzielenie wizerunku mojej córki. Zdjęcia miały być na ulotkach pewnej sieci marketów i dotyczyły kompani reklamowej artykułów szkolnych. W umowie jest napisane że zezwalam na jednorazowe udostępnienie zdjęć wyłącznie na użytek kompani reklamującej art. szkolne i że maksymalny okres wykorzystania wizerunku wynosi 3 miesiące. Dziś będąc w tym markecie o dziwo na ulotce zobaczyłam moją córkę, a minęły już 3 miesiące. Z tego co jest w umowie strony przewidują możliwość przedłużenia okresu udzielonego zezwolenia, ale powinni o to wystąpić do mnie na piśmie, a nikt się do mnie o to nie zwracał więc jakim prawem moja córka jest nadal na ulotkach.
Proszę o poradę co ja mogę z tym zrobić czy w ogóle dobrze domniemam że ktoś tu postąpił bezprawnie, a jeśli tak to do kogo mam się zwrócić w tej sprawie do agencji reklamowej czy do sieci sklepów.
Z góry dziękuję za pomoc.
Proszę o poradę co ja mogę z tym zrobić czy w ogóle dobrze domniemam że ktoś tu postąpił bezprawnie, a jeśli tak to do kogo mam się zwrócić w tej sprawie do agencji reklamowej czy do sieci sklepów.
Z góry dziękuję za pomoc.