J
jolantaa
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 310
1. Mąż na umowie-zleceniu zarabia 30zł netto/godzinę, ale nigdy nie dostaje rachunków z rzeczywistą kwotą, lecz zawyżoną, księgowy tłumaczy że nie da się tego tak dokładnie policzyć, bo są składki zdrowotne, podatki itp. Dziwi mnie to tłumaczenie. Np. za luty mąż otrzymał 300zł za 10 godzin pracy, a rachunek na 346zł. Może tak być? (Mąż oprócz tego jest zatrudniony u innego pracodawcy na etat na umowę o pracę)
2. w zeszłym roku w lutym albo marcu wykonałam pracę o dzieło o wartości ok.245zł (oprócz tego pracuję na etat na umowę o pracę), do tej pory nie dostałam żadnej umowy ani PIT-a, osoba zlecająca pracę już nie pracuje w tamtej firmie, dzwoniłam wielokrotnie do firmy, ciągle to "sprawdzają" i nic z tego nie wynika. Co jeszcze mogę zrobić? Nie mam żadnego dokumentu na potwierdzenie tej pracy i otrzymanych pieniędzy.
2. w zeszłym roku w lutym albo marcu wykonałam pracę o dzieło o wartości ok.245zł (oprócz tego pracuję na etat na umowę o pracę), do tej pory nie dostałam żadnej umowy ani PIT-a, osoba zlecająca pracę już nie pracuje w tamtej firmie, dzwoniłam wielokrotnie do firmy, ciągle to "sprawdzają" i nic z tego nie wynika. Co jeszcze mogę zrobić? Nie mam żadnego dokumentu na potwierdzenie tej pracy i otrzymanych pieniędzy.