UPC - kara za brak możliwości przeniesienia usługi

• Autor wątku Autor wątku Kaines
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Problem jest w tym że nie dostałem, nigdy takich informacji nie dostawałem mimo iż nie raz były wprowadzane jakieś zmiany np. wyrzucali jakieś programy z oferty i raz już był zmieniany regulamin o tym fakcie zostałem poinformowany po fakcie tzn dostałem nowy regulamin z pismem że właśnie wszedł w życie.

W regulaminie mają taki zapis:

§ 29
1. Dostawca usług powiadamia Abonenta na piśmie o zmianie
Regulaminu z wyprzedzeniem co najmniej jednego Okresu
Rozliczeniowego przed wprowadzeniem tych zmian w życie.

Jeśli nie zostałeś powiadomiony o nowym regulaminie to obowiązuje ciebie stary.

:mad: :mad::mad:
Nie ładnie spróbuje jeszcze przedzwownic na infolinie nic sie nie przyznając powołam sie na tego maila ewentualnie zapytam dlaczego nie jestem informowany o zmianach w regulaminie. Z tego co wiem regulamin mają jeden niezależnie o województwa w którym świadczy usługi UPC. Dam znać jutro czego sie dowiedziałem a tym czasem dziękuje za zainteresowanie

Jak pisałem wyżej przedzwoniłem na infolinie UPC powołując się na zmiane regulaminu od dnia 21 czerwca 2013 i jak najbardziej mogę złożyć wypowiedzenie do dnia 21 maja 2013 podałem też miedzy innymi przyczynę o której jest ten temat. Później odebrałem maila i okazało się że dotarła oficjalna informacja pani dyrektor Ewy Wesoły o zmianie regulaminu, więc myśle teraz już będe mógł bezpiecznie rozwiązać umowe. Tylko teraz czy w treści wypowiedzenia wystarczy napisać że rozwiązuje umowe z dnia ..... z powodu nie zaakceptowania regulaminu wprowadzonego od dnia 21 czerwca br z zachowaniem 30 dniowego okresu wypowiedzenia? Czy dopisywać też coś o moim problemie czy trzymać sie tylko zmiany regulaminu?

Fajnie w takim razie dziekuje bardzo za pomoc i rozwiązanie w końcu mojego problemu:)

Pozdrawiam

Ponieważ wątek nie był poruszany od dłuższego czasu postanowiłem go odświeżyć.
Sprawa dotyczy utraty prawa do lokalu pod którym obecnie korzystam z usług UPC , przeprowadzam się pod adres zameldowania. Przesłałem odpowiednie dokumenty do UPC a UPC mi odpisało że muszę płacić karę. Również konsultanci z infolinii UPC zgodnie potwierdzają że zapłacę karę. Więc moje pytanie brzmi: czy po 2 latach się coś zmieniło ?

A ja mam troszkę inny problem. Zmieniam adres zamieszkania, pod tym nowym adresem upc świadczy usługi, a więc teoretycznie jest możliwość przeniesienia usługi. Niestety okazuje się, iż poprzedni lokator ma tam aktywne usługi upc przez co ja nie mogę przenieść swoich. Co więcej lokator ten został wyeksmitowany, czyli tam nie mieszka, nie pozostawił sprzętu upc i nie opłaca rachunków za usługi upc (powiedziano mi na infolinii, że ma założoną blokadę z powodu zaległości). Ja chcę kontynuować umowę, jest ważna do czerwca następnego roku, ale upc mi to uniemożliwia z powodu tego poprzedniego lokatora. Zastanawiam się teraz nad zerwaniem umowy, bo przecież jak tak dalej pójdzie to będę musiała płacić za usługi z których nie będę mogła korzystać. Tylko co z karą umowną... Czy da się zerwać umowę z upc bez ponoszenia przeze mnie kosztów?

Powrót