R
rakoczana
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
urząd pracy wypowiedział mi umowę powołując się na niedotrzymanie jednego z warunków umowy. mianowicie: miałam dostarczyć do Urzędu pracy zgodę sanepidu na prowadzenie działalności gospodarczej. Sanepid dopuścił lokal do prowadzenia w nim działalności gospodarczej i ja tę zgodę dostarczyłam do urzędu. Problem polega na tym, że wniosek składała moja córka, a nie ja. W powiatowej stacji sanepid na etapie gromadzenia dokumentów uzyskałam informację, że sanepid wydaje zgodę na prowadzenie działalności gospodarczej dla lokalu, nie dla osoby czy firmy. Taką samą informację uzyskałam od rzeczoznawców przygotowujących projekty (m.in. projekt przystosowania pomieszczeń). nie zgadzam się z tym wypowiedzeniem, uważam, że umowa została wypowiedziana mi niesłusznie. Nie zostałam pouczona o żadnym przysługującym mi środku odwoławczym i nie wiem jak dochodzić swojej racji.
Do Pań z UP nie docierają żadne argumenty.
co mam zrobić?
czy mam traktować wypowiedzenie umowy jako decyzję administracyjną i składać odwołanie, czy przysługuje mi jakakolwiek inna możliwość weryfikacji tego wypowiedzenia.
proszę o pomoc.
Do Pań z UP nie docierają żadne argumenty.
co mam zrobić?
czy mam traktować wypowiedzenie umowy jako decyzję administracyjną i składać odwołanie, czy przysługuje mi jakakolwiek inna możliwość weryfikacji tego wypowiedzenia.
proszę o pomoc.