Sachalin napisał:
(w szczególności środki powinny być wypłacone)
Nie wiem czy ma Pan świadomość, ale środki przekazywane są zgodnie z terminem wskazanym w umowie zawartej pomiędzy bezrobotnym a PUP... z reguły tego samego dnia, albo dzień po podpisaniu umowy

... Więc przekazanie środków zapewne nastąpiło.
Tzw. "rozliczenie" założonej działalności (tj. dostarczenie do PUP dokumentów potwierdzających założenie działalności), to odrębna sprawa.
Sachalin napisał:
Może i trzecią i czwartą... (...) Lokal jest zatwierdzony, powodu do rozwiązania umowy w tej części brak
W Pana ocenie...
Rozumiem, że ja też mogę złożyć wniosek odnośnie lokalu... sąsiada, bo mam zamiar otworzyć w nim działalność gospodarczą i PPIS bez problemu wyda mi decyzję, bo przecież to ja o nią wnioskowałam. I nikt nie będzie weryfikował czy miałam prawo taki wniosek złożyć i czy sąsiad się na to zgadza, bo przecież jest to zgoda "dla lokalu". Ciekawe...
Jak widać mamy rozbieżne opinie, co nie oznacza, że rację ma Pan... czy też ja.
Jak już wielokrotnie podkreślałam PUP podważa legalność/wiarygodność decyzji z "Sanepidu", więc jeśli pytająca czuje się pokrzywdzona niech postąpi wg. zaleceń, w ostateczności złoży pozew do sądu. On na pewno rozstrzygnie sprawę rzetelnie i bezstronnie.
Bez kompleksowej analizy dokumentów w sprawie nie rozsądzimy problemu na forum.
Odpowiedzi, sugestie już padły. Temat zamykam.