K
katarzyna598
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, w chwili obecnej jestem na bezrobociu z prawem do zasiłku. Od czasu do czasu wyjeżdzam za granicę do pracy ( na czarno), więc za każdym razem muszę się również wyrejestrować z urzędu pracy. Jak przyjeżdzam to sie rejestruję z powrotem i dalej mam zasiłek, który nalezy mi sie przez rok. Prze pół roku moglam tak robić....teraz przez następne pół roku aby dalej pobierać zasilek musze przedstawić zaświadczenie że pracowałam w czasie wyrejestrowania za granicą.
Podkreślam, że jest to praca na czarno....Pani w urzędzie pracy która rejestruję powiedziała że oni tego nie sprawdzają, że nigdziej nie zgłaszają i nie sprawdzają,że dla nich to tylko papierek i formalność, druga Pani która wyrejestrowuje że są odpowiednie służby za granica które to sprawdzają i że też nie może udzielać mi takich informacji....więc komu wierzyć? niechce tez aby też pracodawca za granica miał też z tego tytułu kłopoty.
Czy powiatowy urząd pracy ma jakies instrumenty sprawdzające ten stan?
w załączniku przedstawiam to zaświadczenie, gdzie potrzeba proste dane, bez tego czy była ubezpieczona czy nie
Podkreślam, że jest to praca na czarno....Pani w urzędzie pracy która rejestruję powiedziała że oni tego nie sprawdzają, że nigdziej nie zgłaszają i nie sprawdzają,że dla nich to tylko papierek i formalność, druga Pani która wyrejestrowuje że są odpowiednie służby za granica które to sprawdzają i że też nie może udzielać mi takich informacji....więc komu wierzyć? niechce tez aby też pracodawca za granica miał też z tego tytułu kłopoty.
Czy powiatowy urząd pracy ma jakies instrumenty sprawdzające ten stan?
w załączniku przedstawiam to zaświadczenie, gdzie potrzeba proste dane, bez tego czy była ubezpieczona czy nie
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja: