P
przemkuch77
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Podpisałem w Urzędzie Gminy umowę o wywóz odpadów... Gmina liczy sobie za kwartał 100 zł (są to odpady segregowane). W praktyce wygląda to tak, że owszem produkuję odpady jednak nie w takiej ilości jak jest ustalony harmonogram wywozu. Czy istnieje możliwość żeby zrezygnować z umowy o wywóz odpadów i płacić za taki wywóz tylko wtedy gdy mam odpowiednią ilość odpadów, oczywiście dopasowując się do harmonogramu wywozu ? . W mojej sytuacji : zielonych odpadów nie wytwarzam (mieszkam w wynajmowanym domku który jest dostawiony do domu właścicieli posesji i wszystkie zielone odpady są wytwarzane przez właścicieli), odpady tworzyw sztucznych wystawiam co dwa miesiące, makulaturę również, szkło co pół roku... Czy naprawdę ustawa jest tak krzywdząca że mam obowiązek płacić za odpady nawet gdy ich nie produkuję ???
Jeżeli zamieściłem post w niewłaściwym miejscu z góry i z pokorą przepraszam, jednak nie potrafiłem znaleźć odpowiedniego działu.
Jeżeli zamieściłem post w niewłaściwym miejscu z góry i z pokorą przepraszam, jednak nie potrafiłem znaleźć odpowiedniego działu.