A
alterego777
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
Cześć,
Wiem, że takich spraw było już sporo, ale potrzebuję upewnienia się.
Wiem, że jeśli w regulaminie forum jest napisane wyraźnie jak na tym forum:
Czy jednak jeśli na innym forum mam napisane, że licencja jest udzielana na 5 lat, a po tym okresie na czas nieoznaczony, to użytkownicy mogą chcieć usunięcia postów?
Wyczytałem w jednym wątku, że domyślnie chcieć nie mogą, nawet jeśli nie ma żadnego zapisu to:
Wiem, że takich spraw było już sporo, ale potrzebuję upewnienia się.
Wiem, że jeśli w regulaminie forum jest napisane wyraźnie jak na tym forum:
i użytkownicy nie mogą usunąć swoich postów.§14 Usuwania postów i tematów na forum dokonują Administratorzy i Moderatorzy. Użytkownik po upływie okresu przewidzianego w §8 nie może usunąć swojej wypowiedzi. Każda umieszczona treść może bowiem stanowić pomoc lub wskazówkę dla innych. Co do zasady żądanie ich usunięcia będą ignorowane.
Czy jednak jeśli na innym forum mam napisane, że licencja jest udzielana na 5 lat, a po tym okresie na czas nieoznaczony, to użytkownicy mogą chcieć usunięcia postów?
Wyczytałem w jednym wątku, że domyślnie chcieć nie mogą, nawet jeśli nie ma żadnego zapisu to:
Jeśli nie jest to wyraźnie zaznaczone, w regulaminie, że możesz żądać usunięcia postów, to nie możesz tego żądać. Możesz z ustawy żądać wyłącznie usunięcia danych osobowych.