Uszczerbek na zdrowiu odwołania

• Autor wątku Autor wątku dlot
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dlot

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Dobry wieczór,

W sierpniu doznałem kontuzji kolana. Zerwało się wiezadlo i pękła łąkotka.

Zlozylem dokumenty po zakonczonym leczeniu do ubezpieczalni majac wykupione ubezpieczenie na zycie, grupowe. Po chwili dostałem bez slowa przelew na 1500 zl co dalo 3 procent. Lekarz mowil ze 10 procent to minimum a okolo 15-20 powinienem dostać. Napisalem wiec odwolanie od decyzji i dostalem odpowiedz nie związaną z tematem odnosząca się do innej kontuzji ktorej ja nie miałem jakby pomylili sprawy. Odwolalem się z prosbą o przeczytanie sprawy i tu znowu ignoracja i poparcie decyzji wraz z pouczeniem ze moge skierowac sprawe do sądu lub odwołać się do zarządu spółki. Wobec tego chcialem odwolac się do zarządu ale nie pouczyli i nie dali kontaktu jak to zrobic. Pani na infolinii rowniez nie wiedziala druga tez nie, wiec powiedziały abym wystąpil znowu o uszczerbek na nowo. Odmowilem tlumaczac ze to moze zostac potraktowane jako proba wyludzenia drugiego odszkodowania i napisalem maila z informacja ze ma to koniecznie trafic do zarzadu tak jak panstwo pouczyli.

Po miesiacu otrzymalem list ze przedluzają sobie czas do 90 dni od eksperta ds likwidacji szkod na zdrowiu, nie od zarządu. Ponadto ekspert ten dopisal ze przedluzają bo nie dostarczylem chyba wszystkich dokumentow (dostarczylem wybrane, sensowne np. Rezonans zamiast usg plus rezonans bo rezonans jest badaniem nadrzednym dokladniejszym) i pani napisala ze wystapila do placowek medycznych po te dokumenty. Wobec tego odpisalem ze nie wyrazilem zgody i nie wyrazam na to w moim imieniu i ze dostarczylem wszystko potrzebne, tak tez pouczyl mnie lekarz.

Co jeszcze moge zrobic? Czy na tą chwile jest to zalatwiane z mojej strony ok?

Drugie pytanie, jesli mogę, czy jak mialem rehabilitacje i wzialem fakture na siebie sam to zaplacilem a moja opieka medyczna zwrocila koszty to czy moge to jeszcze przedstawic ubezpieczycielowi o kolejny zwrot w tej sprawie?

Myślisz, że zarząd spółki będzie zajmował się zgłoszoną sprawą? Mają ciekawsze rzeczy.

Co do kompletności dokumentów - czyżbyś coś ukrywał? Zgodę na wystąpienie do placówek zdążyłeś wyrazić co najmniej 2 razy (1. przy podpisaniu umowy; 2. zgłaszając szkodę)

Zwrot za rehabilitację? - zajrzyj do owu. Tam jest odpowiedź czy się należy.

1. Mysle ze tak, powinien skoro sami pouczają ze ma to wplynąc do zarzadu, bynajmniej powinni się zapoznac ze sprawą i z rozwiązaniem zaproponowanym przez specjaliste przed wyslaniem do klienta
2. Nie ukrywam nic, lekarz sam powiedzial mi ze co ma za sens wysylanie usg w ktorym jest napisane ze wiezadlo jest w porzadku skoro na usg go nie widac albo widac szczątkowo, a mri jest badaniem nadrzędnym i widać dokladnie ze więzadla juz nie mam. Jedyne czego nie doslalem to wlasnie to usg i zalecenia od innego lekarza po teleporadzie ze konieczna jest operacja tego.
3. Nie podpisalem zgody przy zawieraniu umowy dlatego tez chcieli te zgodę zglaszając szkodę kiedy to również celowo nie wyraziłem jej.

Co dk zwrotu za rehabilitację to owu czytałem i wiem że oddają tylko pytanie czy jesli zaplaciłem i juz dostałem zwrot z opieki medycznej mojej i jestem z tym na zero to czy mogę kolejne pieniadze chciec od TU teraz. Bo notabene zaplaciłem za to ale po chwili oddali mi pieniądze czyli na papierze platnikiem jestem ja a realnie rzecz biorąc to opieka medyczna płaciła.

Powrót