L
loi
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 150
Z akt sprawy uzyskałem informację, że toczyła się wobec mnie w ubiegłym roku egzekucja komornicza na podstawie BTE. Bank miał sprzedać wierzytelność jednej z " szanowanych firm windykacyjnych". Ta do pozwu nie dołącza póki co umowy bankowej, ale BTE uzyskany przez bank i postanowienie o nadaniu mu klauzuli wykonalności i umowę cesji niekompletną + wyciąg z ksiąg funduszu.
Czy fakt niewszczęcia przeze mnie postępowania przeciwegzekucyjnego lub mającego na celu uchylenie klauzuli do BTE ma jakiś wpływ na uznanie długu?
O egzekucji nie wiedziałem na 99%, najprawdopodobniej pisma od komornika były kierowane na nieaktualny adres. A czy miałoby wpływ, gdybym wiedział?
Co mogę ponadto zrobić z BTE banku i klauzulą? Wierzytelność została sprzedana tej firmie w wyniku cesji.
Czy fakt niewszczęcia przeze mnie postępowania przeciwegzekucyjnego lub mającego na celu uchylenie klauzuli do BTE ma jakiś wpływ na uznanie długu?
O egzekucji nie wiedziałem na 99%, najprawdopodobniej pisma od komornika były kierowane na nieaktualny adres. A czy miałoby wpływ, gdybym wiedział?
Co mogę ponadto zrobić z BTE banku i klauzulą? Wierzytelność została sprzedana tej firmie w wyniku cesji.