vivus nadpłata pożyczki

• Autor wątku Autor wątku ugluala
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

ugluala

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
w 2013 roku wzięłam pożyczkę w VIVUS. Nie spłaciłam w terminie, więc spłąciłam przez komornika, dostałam postanowienie o zakończeniu postepowania i o kosztach. Podliczyłam i okazało się ze wg mnie zadużo komornik mi zabrał, zaczełam wydzwaniać do komornika, ale ten odsyłał mnie do Kancelarii Brudkowski i wpólnicy, którzy w imieniu vivus prowadzili sprawę, aCi odsyłali mnie do komornika. Komornik mówił, że sprawa jest zakończona i o wszelkie zwroty i roszczenia do wierzyciela mam kierować. W końcu ktoś mi poradził, żebym zadzwoniła do vivus. Zadzwoniłam i miły Pan powiedział, że jest nadpłata w wysokości 460 zł i czy chcę zwrotu, no oczywiście, że chciałam. Na drugi dzień zadzwonił Pan że omyłkowo wysłali mi podwójną kwotę i żebym połowę im zwróciła. Faktycznie po chwili dostałam przelew na 920 zł w tytule- zwrot nadpłąconej pożyczki nr........ Moje pytanie brzmi czy muszę im oddać i czy są w stanie wyegzekwować ode mnie zwrot. Komornik zajumał mi tyle kasy, że nie zbiednieją :D Poza tym ja nie wiem jak oni to rozliczyli i jaka faktyczna była ta nadpłata

ugluala napisał:
Moje pytanie brzmi czy muszę im oddać i czy są w stanie wyegzekwować ode mnie zwrot
Tak, musisz. Jeśli nie oddasz to zapewne znów będzie Sąd, Komornik, dodatkowe koszty, że o odpowiedzialności karnej nie wspomnę.

Ja nie wiem co Wy cywiliści macie w zwyczaju nie wspominać... Art 284 kodeksu karnego, do 3 lat więzienia, w wypadku nie oddania.

Powrót