C
channelka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Mój brat kupił sobie w sklepie x telefon marki Kruger&Matz. Po paru dniach zauważył, że wysyłane przez niego sms-y nie zawsze dochodzą do adresata, mimo, że zasięg jest lub wysyła 5 tych samych sms-ów, a one dopiero po 2 h dochodzą do adresata. Jest zasięg, a nie można wykonać połączenia/dodzwonić się do niego. Zgłoszona została reklamacja, (ma dodatkowo ubezpieczenie od uszkodzeń mechanicznych). Po pierwszej reklamacji telefon wrócił, ale problem pojawiał się dalej, więc jeszcze raz oddaliśmy go do reklamacji. Podobno zaktualizowano oprogramowanie, telefon wrócił - dalej ten sam problem. Dlatego zdecydowaliśmy zgłosić w sklepie niezgodność towaru z umową (NTZU) i poinformowaliśmy, że chcemy w związku z tym zwrotu kasy. Po tygodniu (dzisiaj) do brata zadzwonił ktoś i powiedział, że NTZU nie zostało przyjęte/zatwierdzone i zapytano brata, czy chce, aby telefon przekazano do gwaranta(?)
i tu moje pytanie, nie wiem do końca, o co chodzi z gwarantem? Co mogę zrobić jeśli telefon nie działa dalej poprawnie, a nie ma zgody na zwrot pieniędzy? Telefon jest bezużyteczny, a mało nie kosztował!
Z góry dziękuję za pomoc
i tu moje pytanie, nie wiem do końca, o co chodzi z gwarantem? Co mogę zrobić jeśli telefon nie działa dalej poprawnie, a nie ma zgody na zwrot pieniędzy? Telefon jest bezużyteczny, a mało nie kosztował!
Z góry dziękuję za pomoc