Warez i radio

• Autor wątku Autor wątku voot
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

voot

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam, miałem ostatnio chwilkę czasu i stworzyłem warez, na razie jest mało userów, dlatego chciałbym, abyście mi odpowiedzieli co sądzicie na temat regulaminu, czy zapewni on mi (administratorowi) spokojny sen;) bez obawy przed odpowiedzialnością karną jeśli nie będę dodawał artykułów? Jak macie jakiś pomysł na ulepszenie tego regulaminu to proszę o odpowiedź. Link do warezu: warez, bezpośredni link do regulaminu: Regulamin

Drugie pytanie dotyczy radia internetowego, będzie one połączone z warezem, nie znam się zbyt na tych sprawach, dlatego mam pytanie, ile około kosztuje licencja ZAiKS i jak ją zdobyć (do kogo pisać itd)? Czy jak będę ją miał, to będę mógł odtwarzać w radiu piosenki wszystkich wykonawców? Żeby legalnie grać, to wystarczy licencja założyciela radia, czy dj'e też muszą ją posiadać? Jeśli otwierałbym w przyszłości drugie podobne radio, to muszę mieć drugą licencję, czy wystarczy jedna na dwa radia?

Bardzo proszę o poważne podejście do sprawy i o mądre odpowiedzi.:)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
madre odpowiedzi? hmmm:what:
a moze na poczatek przyda sie lektura tego dzialu z uwzglednieniem magicznego przycisku "szukaj" ?
na temat licencji , oplat i podobnych tematow jest tyle odpowiedzi, ze zamiast pytac lepiej poczytac

Ok, napisałem nowy temat, bo na większości forów jest tak, że jak się odpisze w starym, to mają pretensje, że się odświeża stare tematy, jak się założy własny, to że było takich dużo. Co do radia, to poczytam, albo zapytam jakiegoś prawnika, a co sądzicie o regulaminie?

Jeszcze pytanko odnośnie radia, jak np podpisze umowę z jakimś artysta i będę odtwarzał tylko jego muzę, to potrzebne mi są jakieś inne licencje? I drugie, jeśli chcę włączyć w radiu piosenkę zmiksowaną przez jakiegoś dj'a (załóżmy że bez ZAiKSu itd), to muszę mieć pozwolenie dj'a, czy autora oryginału?

//Nie wiem dlaczego, ale nie mogłem edytować poprzedniej odpowiedzi, dlatego napisałem nową

bo czas edycji jest ograniczony, teraz to chyba 10 min 8)

voot napisał:
Jeszcze pytanko odnośnie radia, jak np podpisze umowę z jakimś artysta i będę odtwarzał tylko jego muzę, to potrzebne mi są jakieś inne licencje?
nie, tylko umowa z tym artystą. I oczywiście, ŻADNYCH innych utworów w radiu...
jeśli chcę włączyć w radiu piosenkę zmiksowaną przez jakiegoś dj'a (załóżmy że bez ZAiKSu itd), to muszę mieć pozwolenie dj'a, czy autora oryginału?
dj'a. Ale upewnij się, że on ma pozwolenie autora utworu pierwotnego.

I przeczytaj ten wątek http://forumprawne.org/prawo-autorskie/165-radia-internetowe.html

Ok, wielkie dzięki _chris_, jeszcze tylko chciałbym poznać wasze zdanie na temat tego regulaminu: Regulamin, bardzo mi na tym zależy, ponieważ serwis się bardzo szybko rozrasta i jeśli są jakieś niedopracowania, to chciałbym je jak najszybciej poprawić.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót