P
puniaiwika
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Mam pytanie czy są określone godziny wypuszczania więźniów na przykład do 15?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
puniaiwika napisał:Mam pytanie czy są określone godziny wypuszczania więźniów na przykład do 15?
klaudiahellp napisał:wie ktoś coś na ten temat?proszę o pomoc
klaudiahellp napisał:ale żeby kare odwiesić muszą być jakieś powody.
gamala napisał:Fakt jest faktem, ze w Polsce na sprawiedliwosc nie ma co liczyc.
gamala napisał:wyszedl na warunkowe. 09.08.2011 bedac w stanie po wypiciu dwoch piw o godz.02.30 zostal zatrzymany na rowerze, alkotest pokazal 0,54 promila alkoholu w wydychanym powietrzu
gamala napisał:A kilka miesiecy pozniej jazda po pijaku rowerem jest wykroczeniem.
gamala napisał:W ZADNYM KRAJU NIE MA TAKIEGO CHOREGO PRAWA.
gamala napisał:Fakt jest faktem, ze w Polsce na sprawiedliwosc nie ma co liczyc.
- jak to nie, według mnie karę jaka poniósł twój partner jest bardzo sprawiedliwa.
Moj partner jeszcze jako mlody czlowiek zostal kilkakrotnie skazany za przestepstwo z art.286kk,za co wylapal lacznie prawie 5 lat.
-no właśnie kilkakrotnie...robił to i kpił sobie z wymiaru sprawiedliwości..
12.01.2011 po odbyciu prawie 3 lat wyszedl na warunkowe.
- dostał szansę...
09.08.2011 bedac w stanie po wypiciu dwoch piw o godz.02.30 zostal zatrzymany na rowerze, alkotest pokazal 0,54 promila alkoholu w wydychanym powietrzu,
- otóż to...popełnił przestępstwo, i...
no i w pazdzierniku 2011 dobrowolnie poddal sie karze, na 3 miesiace pozb,woln.w zawiasach na 2 lata.
-kolejna szansa....dana przez wymiar sprawiedliwości...
Wydawac by sie moglo ,ze po sprawie, niestety prokurator odwolala sie od tego wyroku ,ze za niski ,bo 8 lat wczesniej mial wyrok za jazde po pijaku samochodem.
-popieram, bardzo to sprawiedliwe i słuszne...
SUMA SUMARUM prokurator na sprawie apelacyjnej ktora byla w grudniu 2011 wycofal swoja apelacje.Wowczas kurator musial o popelnionym przestepstwie powiadomic sad penitencjarny,a poniewaz dokonal tego w styczniu juz w 2012 roku a wiadomo,ze przepisy w kwestii odwolania warunkowego wlasnie od tego 2012 sie zmienily ,wiec odwiesil mu bez gadania reszte kary.
- i prawidłowo, bo kolejny raz nie wiedzieć czemu ktoś daje mu szanse...
A kilka miesiecy pozniej jazda po pijaku rowerem jest wykroczeniem. POLSKA to kraj absurdow.
- jest przestępstwem jazda po spożyciu alkoholu...
W grudniu 2011 roku zdecydowalismy sie na powiekszenie rodziny nieswiadomi tego ,ze nad moim partnerem wisi powrot za kratki.
- dziwne, z taką jego przeszłoscia, nie byliście swiadomi?
Kurator slowem nie wspomniala,ze jest mozliwosc odwieszenia wyroku,
- no proszę, cóz za niedobra pani kurator...
nie decydowalibysmy sie wowczas na taki powazny krok. Teraz dzieko ma 8 miesiecy a tatus poszedl na panstwowy wikt. MY zostalismy bez srodkow do zycia, bo tylko moj partner nas utrzymywal , dziecko ma bardzo zaawasowane azs i z tego powodu pozostaje na piersi, no i ja razem z nim siedze w domu. Mam na utrzymaniu jeszcze jedno dziecko i zostalismy tylko z alimentami na to dziecko i rodzinnym. Tatus ma zapewniony byt przez panstwo a my lada moment zostaniemy na ulicy ,bo nie stac mnie na wynajmowanie mieszkania, ani nawet uregulowanie oplat.
- podziekowac za sytuacje należałoby swojemu partnerowi- / z kims takim zdecydowałaś się mieć dziecko, z kims , kto na każdym kroku udowadniał, ze jest nieodpowiedzialny, ani jako partner,mężczyzna, a tym bardziej jak ktoś taki może być odpowiedzialny za kogos- za dziecko?
Czlowiek sie zmienil i to nie za sprawa resocjalizacji przez te 3 lata ,
-zmienil się??? wskaż mi jedno zdanie ze swej wypowiedzi, która swiadczy, ze się zmienił....
bo wiadomo,ze to puste slowo,
-to nie jest puste słowo...
a tu za taka glupote
- to wg ciebie i szanownego skazanego jest to głupota;O
ktora w niedlugim czasie staje sie prawnie wykroczeniem
- masz złą wiedzę na ten temat
wraca na cale dwa lata do puszki -
- brawo, dość już smiał się w twarz SPRAWIEDLIWOSCI
W ZADNYM KRAJU NIE MA TAKIEGO CHOREGO PRAWA.