witam, jestem po kolejnym spotkaniu tzw. widzeniu w Brzegu, a także w Grodkowie, zauważam różnice: w ZK Grodkowie klawisze nie przestrzegają prawa, mają swój kodeks, za jakiekolwiek uchybienie, skazaniec jest wywożony, każdy wie że są tzw. kary dyscyplinarne kodeksu karnego art.143 tych kar jest od 1-8 nie ma tam kary „wywożenia” jest nagana, zabranie przepustek, wynagrodzenia na 3 miesiące, zabranie tytoniu itd… sale widzeń przypominają wczesnego „Gierka”, a w wc dalej jest spłuczka na sznurek ktoś pamięta taka że u góry wisiała a spłuczka zaczepiona na ścianie na samej górze? to tak jest właśnie w Grodkowie, są tam klawisze ludzcy ale tylko z 5 reszta to ach …
Mój

został wywieziony z Grodkowa do Brzegu… za co? za telefon który mu wypadł pod nogami kierownika, po co miał ten telefon? po to aby mieć ze mną kontakt ustalaliśmy termin (miał go tydzień) ślubu…ach no i po ślubie, bo teraz nie wiem kiedy go zobaczę, bo zabrano mu przepustki.
Brzeg hmm…na widzeniach zawiało XXI wiekiem stoliki i krzesła nawet nawet, czeka się ok. 1,5h na widzenie, przeszukują bardzo dokładnie nawet buty każą ściągać… co do administracji i klawiszy to tak jak w Grodkowie…
Ma wyznaczoną wokandę, czekam na niego