P
pener1928
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
wpz a wezwanie na policje ( wykroczenie - jazda bez biletu)
jakie konsekwencje?
jakie konsekwencje?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
M93. napisał:Czytałam gdzieś, chyba nawet tu, że o wokandę może wystąpić kurator.
Wie może ktoś na jakich zasadach? Rozmawiałam z kuratorem, do którego zgłaszał się przed odsiadką mój facet to powiedział mi, że nic takiego nie ma.
M93. napisał:Zbył mnie po prostu?
M93. napisał:Drugim pytaniem z serii "nowości zza muru" jakiś kolega mojemu niby wyszukał jakiś paragraf, na temat tego, że nie mogą dać w uzasadnieniu odmowy wokandy zbyt długiego czasu do końca kary (na pierwszej jemu tylko to zarzucali). Istnieje coś takiego czy jakieś bzdury wyssane z palca?
A dlaczego nie?forg napisał:Ciąża nie jest żadną przesłanką do udzielenia warunkowego przedterminowego zwolnienia.
A dlaczego miałaby być?A dlaczego nie?
Teoretycznie, to może być przesłanką do ewentualnej przerwy w karze. Teoretycznie, to Sąd nie powinien brać pod uwagę, orzekając o wpz, czy skazany potrafi lub nie płodzić dzieci. Ale Sąd jest niezawisły...Widocznie tak musialo byc ale zastanawiam sie czy jesli beda blizniaki jest szansa by wyszedl wczesniej z jednym dzieckiem jeszcze bym mogla pracowac itd ale z dwojka sobie tego nei wyobrazam a do glowy by mi nie przyszlo ze moga byc bliznieta
spinaka napisał:ze wzglądu że jestem w ciąży zagrożonej 5 miesiąc. Do tego nie mam możliwości opieki ze strony rodziców (choroba, praca poza miejscem zamieszkania - inne województwo), teściowa też ciężko choruje.