forg
Praktyk
- Odpowiedzi
- 20 516
Ptasior napisał:A jak nie ma swojego telefonu w depozycie?
To zadzwoni lub nie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ptasior napisał:A jak nie ma swojego telefonu w depozycie?
Ptasior napisał:Myślę że piwinien złożyć wniosek o wpz po wydaniu wyroku łącznego. Szansa na wcześniejsze zwolnienie to raczej zawsze 50/50. Każdy wniosek to indywidualna sprawa i nie ma 'podobnych sytuacji'. Powinien złożyć wniosek, 'podeprzec' go tymi argumentami co piszesz, a co na to sąd...
MegiQ napisał:Czy wiecie jak wygląda sytuacja na wokandzie z wcześniejszymi zwolnieniami z odbywania kary w Warszawie Białołęce?
Tak.. i jak powszechnie wiadomo "zgodnie z obowiązującymi przepisami" nie zwalniają nikogo..forg napisał:A jak ma wyglądać? Odbywają się takie zwolnienia zgodnie z obowiązującymi przepisami.
MegiQ napisał:Tak.. i jak powszechnie wiadomo "zgodnie z obowiązującymi przepisami" nie zwalniają nikogo..
Ja pytam osoby które mają w tym temacie wiedzę.
Kawa_wawa napisał:Ostatnio opowiadał mi adwokat, że nic w tym temacie nowego - warszawscy sędziowie penitencjarni nadal oznajmiają, że "Odbędzie Pan karę z pełną surowością DO KOŃCA"
Nie widzę tu nic zgodnego z przepisami bo przepraszam najmocniej ale sytuację każdego skazanego powinno się rozpatrywać indywidualnie a nie walić z automatu "blachę"
Zresztą ogólnie w Polsce WPZ to farsa..
Jeszcze trochę upłynie zanim sędziowie będą musieli wreszcie ponosić odpowiedzialność za ferowane wyroki i zanim skończą się ich decyzje osobiste..
Ile do końca ?? Pierwsza próba ??
bramat napisał:Nie dają WPZ bo NIE MUSZĄ. Ile razy trzeba powtarzać, że to nie jest coś, co się należy?
Kawa_wawa napisał:Nie chcesz mi chyba powiedzieć, że np.w Warszawie na WPZ zasługuje jeden na czterdziestu czy pięćdziesięciu skazanych...??
Kawa_wawa napisał:Na własne oczy widziałam sytuacje gdy osoba miała 73 wnioski nagrodowe i 3 razy o ukaranie podczas odbywania kary i co zrobił sąd..!?
O 73 nagrodówkach nie wspomniał za to wyciągnął 3 nagany..
Ptasior napisał:Ty forg a wziąłeś pod uwagę za co te wnioski o ukaranie były?
forg napisał:??????? Maskara ....
Ja nie wziąłem pod uwagę ale (uwaga, proszę o skupienie) SĄD wziął. Z całą pewnością to przemawia do mnie najbardziej.
I zanim zaczniecie cokolwiek pisać - jaki interes ma sędzia w tym, by komuś nie udzielić wpz?? No, jaki?
bramat napisał:Złośliwości będą dopóki matki, żony i "narzyczone" skazanych będą wieszać psy na strażnikach, sędziach i prokuratorach, bo są tacy ku.. i chu..., a ich miś, skarb i cudo siedzi przecież tylko za błahostki i błędy młodości, ewentualnie koledzy go wrobili. 70 pochwał to w jego przypadku za mało na WPZ, niezależnie od tego co wy o tym myślicie. Koniec.
Kawa_wawa napisał:Jeśli jesteś w temacie to proszę chociaż nie komentuj - doskonale wiesz jak wygląda sytuacja z WPZ i ogólnie wszelkich wniosków składanych przez osoby skazane.
Kawa_wawa napisał:I nie Forg - to nie Pan Przestępca mi powiedział (tak w ogóle to Mój Mąż, którego bardzo szanuję) tylko mecenas, z którym mam codzienny kontakt!