Warunkowe przedterminowe zwolnienie - Rawicz

• Autor wątku Autor wątku karolajnx33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ciebie forg nikt nie pytał, odpowiadasz tylko głupio mądrze i złośliwie XD

monkwi11@wp.pl napisał:
Ciebie forg nikt nie pytał,

Pytał. Nawet zacytowałem pytanie.
Przypominam, że jesteśmy na forum prawnym - a nie w komunikatorze. Forum prawne to miejsce udzielania porad prawnych, wyrażania opinii a nie prowadzenia prywatnych pogaduszek. Zatem jeśli ktoś o coś pyta to pyta wszystkich.

karolajnx33 napisał:
stąd nasze dążenie do tego co prawnie nam się może należeć

Ciekawe zdanie. Co to znaczy, że coś "prawnie się może należeć"? Bo według mnie albo coś się należy i basta, albo można ewentualnie to uzyskać, ale niekoniecznie. A jak niekoniecznie to znaczy, że jednak się nie należy. Rozumiesz różnicę?

gwałcicieli i zabójców puszczają szybciej i sprawniej niż przeciętnego chłopaka
Monkwi11 skąd masz takie informacje? Masz jakieś dane statystyczne, to zacytuj - bo jak nie, to nie pisz takich głupot na forum prawnym, bo zaśmiecasz temat.

Karoljanx chłopak narobil głupot ie jest pierwszy i ostatni ale dlaczego by miał miec podarowane 2 lata kary? Dwa lata resocjalizacji mniej to b duzo.

Łysy100 napisał:
Karoljanx chłopak narobil głupot ie jest pierwszy i ostatni ale dlaczego by miał miec podarowane 2 lata kary? Dwa lata resocjalizacji mniej to b duzo.

Bo jeśli przesłanki na to wskazują, że proces resocjalizacji może być skrócony, to może być . Po to jest wpz, czy p2, żeby właśnie dać szansę tym, którzy narobili głupot i chcą jednak wyjść jeszcze na ludzi .

Bardzo dziękuję za każdą wypowiedź w moim poście.
Jednak zdażaa się podarowanie 2 lat - mój narzeczony wraca do domu 😁
Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia!

karolajnx33 napisał:
Bo jeśli przesłanki na to wskazują, że proces resocjalizacji może być skrócony, to może być . Po to jest wpz, czy p2, żeby właśnie dać szansę tym, którzy narobili głupot i chcą jednak wyjść jeszcze na ludzi .

Bardzo dziękuję za każdą wypowiedź w moim poście.
Jednak zdażaa się podarowanie 2 lat - mój narzeczony wraca do domu 😁
Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia!

to super, że się udało zazdroszczę :D

mnow8 napisał:
Monkwi11 skąd masz takie informacje? Masz jakieś dane statystyczne, to zacytuj - bo jak nie, to nie pisz takich głupot na forum prawnym, bo zaśmiecasz temat.

ja tego nie napisałam tylko koleżanka wyżej więc ty nie gadaj głupot ;)

Dziewczyna która pisze o ZK Rawicz tam nie ma odziału P2 a po drugie jesli odbywa Kare na Zk typu Zamknietego to zapomnij,że zabierze 2 lata z warunkowego zwolnienia.
Jestem realistą: tu najważniejsza jest opinia wychowawcy, i na to jak sąd na to popatrzy..... ważne jest też czy te warunkowe zwolnienie jest z wystąpienia wychowawcy,czy dyrektora zk. To jest ogromny plus. Ważne też są m.in kursy jakieś jakie skazany ukończył i czy pracował na terenie zakladu tez. Pozdrawiam

W Rawiczu jest p2, rozmawiałam z wychowawczynią mojego partnera, nie jest ten oddzial nie wiadomo jaki wielki ale jest..więc nie wiem skąd masz takie info, a poza tym koleżanka napisała że jej narzeczony wyszedł jak był na zamku i ma podarowane dwa lata ;)

Hey, chciałabym dołączyć sie do postu. Mój partner chce wnioskować o przedterminowe zwolnienie. Chciałabym zapytać jak powinnam sformułować oświadczenie, w którym mam napisać że będzie on mógł po wyjściu z więzienia zamieszkać u mnie. Nie bardzo wiem jak powinno takie oświadczenie wyglądać. Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam

Cześć. U mnie była taka sama sytuacja. Pisałam staremu pismo o warunek i zajęło mi to 3 strony. Bo w oświadczeniu musisz napisać wszystko co chcesz. U nas się udało. U mnie był kurator który przeprowadzał wywiad czy napewno może mieszkać u mnie i wgl. Możesz napisać do mnie email: m.karolina81@gmail.com

karolajnx33 napisał:
Cześć. U mnie była taka sama sytuacja. Pisałam staremu pismo o warunek i zajęło mi to 3 strony. Bo w oświadczeniu musisz napisać wszystko co chcesz. U nas się udało. U mnie był kurator który przeprowadzał wywiad czy napewno może mieszkać u mnie i wgl. Możesz napisać do mnie email: m.karolina81@gmail.com

Właśnie wysłałam @.

karolajnx33 napisał:

Długo czekaliśmy na rozpatrzenie wniosku?

monkwi11@wp.pl napisał:
on pisał pismo o wokande a ja opinie na jego temat.

Też mam napisać taką opinię czy oświadczenie łącznie z tym że będzie mógł u mnie zamieszkać.. Mogłabym Cie prosić o poradę jak taką opinię napisać. Szukałam w necie ale nic nie znalazłam.. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. :help::help:

Moni_78 napisał:
Też mam napisać taką opinię czy oświadczenie łącznie z tym że będzie mógł u mnie zamieszkać.. Mogłabym Cie prosić o poradę jak taką opinię napisać. Szukałam w necie ale nic nie znalazłam.. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. :help::help:[/QUOTE

Ja w mojej opinii najpierw opisałam relację między nami, jaki był przed osadzeniem, dlaczego chcę by wyszedł, gdzie będzie mieszkał po wyjściu i w jakim celu opiniuje itp

Powrót