Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
guest_user Racja, pominęłam inne inszości.. ;)

iga87 Ciekawa jestem czy te zawiasy nie zostaną odwieszone

endorfinalna napisał:
Ciekawa jestem czy te zawiasy nie zostaną odwieszone

Aby druga kara została zarządzona, skazany musi wypełnić znamiona Art. 75 kodeksu karnego. Nie ma innej możliwości.

nie, zawiasy zostaly zawieszone w trakcie jego odsiadki. to bylo juz 2 zawieszenie i 3 adwokatka bedzie zalatwiac w czerwcu.za 3 razem to sie ajkos inaczej nazywa, jesli 3 raz sie uda to dostaje sie okres próby.
Ma szanse wyjśc po 3 miesiacach?

iga87 napisał:
Ma szanse wyjśc po 3 miesiacach?

Sąd dawał już mu szansę, zawieszając warunkowo wykonanie 1 wyroku. Skazany z tej szansy nie skorzystał i - jak widać - zlekceważył wyrok. Ciężko jest zatem odpowiedzieć na to pytanie.

Dobrze, to dziękuje za poświęcony mi czas. Mam nadzieje,że wyjdzie nie długo :) Pozdrawiam

iga87 napisał:
Dobrze, to dziękuje za poświęcony mi czas. Mam nadzieje,że wyjdzie nie długo :) Pozdrawiam

Osobiście uważam, że ta zmarnowana szansa podyktowana była faktem uzależnienia od alkoholu - choć mogę się mylić. Warto zatem, przed rozpoznaniem przez Sąd wniosku o warunkowe przedterminowe zwolnienie, zastanowić się nad przebyciem przez skazanego terapii odwykowej.

To że został zatrzymany pod wpływem nie świadczy o jego alkoholizmie, moim zdanie przede wszystkim o braku odpowiedzialności. Myślał tak jak wielu,że po prostu się uda. Nie bronię go, bo nawet twierdzę,że mu się należało. Nie wszyscy zatrzymani po wpływem są alkoholikami!!

iga87 To skoro mu się należało, czemu pytasz, czy może się starać o wpz po 3m. Jak mu się należało niech odsiedzi marny wyrok jaki dostał...

Należało mu się ale nie mnie i dziecku. Sąd skazując jego bardziej skazał mnie i naszą córeczkę. On tam ma co jeść, ma opiekę lekarską itd. A mojemu dziecku tego brakuje.
Robię co mogę ale nie daję rady sama.I właśnie z tego względu chciałabym żeby wrócił wcześniej.

iga87 napisał:
Należało mu się ale nie mnie i dziecku. Sąd skazując jego bardziej skazał mnie i naszą córeczkę.

Jasne. Po głowie go powinien pogłaskać i pozwolić dalej narażać mnie i moich bliskich na spotkanie z pijakiem za kółkiem. Ech ... Jeśli on tak samo myśli, to raczej ma znikome szanse na dobrodziejstwo warunkowego przedterminowego zwolnienia.

Wchodząc tutaj miałam nadzieję uzyskać jakąś poradę, ale niestety wszyscy potrafią tylko oceniać!! po co w ogóle jest te forum? By dołować bardziej ludzi? Nie chciałam przeczytać tutaj np. Oh jaki on biedny itd. po prostu chciałam z kimś porozmawiać, poradzić się.

iga87 napisał:
Wchodząc tutaj miałam nadzieję uzyskać jakąś poradę, ale niestety wszyscy potrafią tylko oceniać!!

Jaką poradę? Pytasz, czy ma szansę wyjść po 3 miesiącach. Przeczytałas opinie ludzi - i jesteś zła, bo nikt nie napisał: "oczywiście, wyjdzie natychmiast, bo każdy sędzia wypuści go tylko dlatego, że czeka na niego kochająca kobieta i córka".
Tak to nie działa. Na szczęście.

po prostu miałam kilka pytań i tylko z tego względu weszłam na te forum.Ty moderator tym bardziej powinieneś być bardziej ludzki. Nie oczekiwałam nic poza odpowiedzią na moje pytanie " czy ma szanse wyjść po połowie wyroku?"
Bo chyba fora prawne po to są, by dowiedzieć się informacji o których się nie wie a, nie z góry oceniać ludzi!!

iga87 Słuchaj, żeby nie robić to na twoim przykładzie zrobię na swoim. Ja tez w jakimś stopniu ubolewam, że faceta mojego przy mnie nie ma, ja tez bym wolała żeby był, ja też na tym cierpię. ALE godząc się na bycie z nim, na czekania na niego, biorąc pod uwagę jego debilizm i objawy idiotyzmu czyli czyn jakiego się dopuścił. Świadomie godzę się na to co teraz przechodzę i jedyne pretensje jakie mogę mieć, to tylko i wyłącznie do niego. Nikt nie kazał mu tego robić, miał swój rozum, a raczej jego brak, zrobił co zrobił, dostał karę, teraz za to odpokutowuje i tyle.
Będąc Ty ze swoim facetem przechodzisz to co przechodzisz. Sąd nie skarał Ciebie, nie Ty dostałaś od niego karę, tylko twój facet, A TO, że Ty z nim jesteś z własnej nie przymuszonej woli, to twój wybór, sąd Cie na niego nie skazał, tym bardziej nie wasza córeczkę.
Najważniejsze to, żeby teraz nauczył się na przyszłość.
I pomimo, że jestem czekająca na kryminalistę uważam, że wyrok jaki dostał mu się należał, co więcej obiektywnie powiedziawszy powinien być wyższy. I zgodzę się z forgem, że twojemu facetowi należała się kara, w dodatku wcześniej miał "drugą szanse" i tak po przestępstwie, cóż zmarnował ją na własne życzenie.
Złodziej kradnie, ludzie nie cha złodziei w społeczeństwie, bo się go boja z przyczyn oczywistych, to samo z mordercami, gwałcicielami, oraz piratami drogowymi, itd.

Pisząc na forum zawsze musisz się z tym liczyć, że pójdzie to pod komentarz innych...

endorfinalna dokładnie myślę tak samo jak Ty. Tylko kurcze, czepiają się z każdej strony :) nie dadzą człowiekowi wypowiedzieć się do końca.

iga87 Tu najlepiej pisać od razu wszystko, o co Ci chodzi. Bo później musisz się naprodukować, wiesz... siła przebicia ;)
Ale to nie dyskusja na ten wątek.
Ja również ;)

Ostatnia edycja:
witajcie:) mam pytanko...
mój Misiek miał duży wyrok 8 lat i 10 miesięcy, odsiedział już 3 i pół roku i ostatnio zrobili mu łącze i odjęli od wyroku 2 i pół roku:) czyli do końca kary zostały mu niecałe 3 lata, po sprawie łącznej stanął na komisję i przeszedł na półotworek i jest tam jakieś 2 tygodnie niedługo będzie miał pierwszą wokandę (pierwszy raz ją ma z tego względu,że też niedawno miał to łącze, bo tak jakby to przeliczyć to już któraż z rzędu by mu przysługiwała). Dodam,że ma bardzo dobre zachowanie, chodzi do szkoły, ma same pochwały i nagrody,żadnych nagan, lecz jeszcze nigdy nie był na przepustce. Jak myślicie czy ma szanse wyjźć z pierwszej wokandy? czy to będzie któraś tam z kolei? Czy jest jakaś reguła z której wokandy się wychodzi? Mój Misiek znajduje się na Potulicach może ktoś wie jak tam wyglądają zwolnienia warunkowe?
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje:)
Pozdrawiam:)

Jeszcze jedno chciałabym wiedzieć jeśli już komisja przyzna komuś zwolnienie warunkowe czy taka osoba wychodzi od razu czy trwa to 2 tygodnie do uprawomocnienia? Chciałabym to wiedzieć, bo jak mój Misiej wyjdzie to planuję małą niespodziankę a potrzebuję na przygotowanie troszkę czasu:)

xxxNaTaLaxxx Nie ma na to reguły, po której wokandzie kto wyjdzie, oraz ile trzeba czekać po wpz, na wyjście za bramę. W jednym ZK wyjdziesz tego samego dnia, w innym po 2tyg. W każdym bądź razie szanse są zawsze, ale właśnie, sek w tym jakie. Na P2 jest dopiero 2tyg. (to jest bardzo krótko, bardzooo). Wnioski nagrodowe, brak nagan, szkoła, dobre zachowanie to się chwali, ale czasami to za mało.
Jeżeli mam napisać swoje zdanie, nie wyjdzie z pierwszej wpz, a jak wyjdzie z trzeciej w ogóle to dobrze będzie. Do końca ma nie mały wyrok jeszcze. Na P2 nie był nawet kilku miesięcy. Szczerze na pierwszą i druga nawet bym się nie nastawiała, zaczęłabym od trzeciej. Ale to tylko moje zdanie. Życzę powodzenia ! :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót