Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jeśli ZK mu występuje to ma bardzo duże szanse. Bardzo rzadko się zdarza a nawet prawie wcale żeby sąd nie udzielił warunkowego jak ZK występuje. Oczywiście są przypadki ale sporadycznie. Na pewno jeśli nie minie mu połowa kary to nie dostanie warunku ale sąd może odroczyć posiedzenie.
Głowa do góry :ok:

evelka ja tak z ciekawości chciałam zapytać w ktorym ZK jest twój K?

Jest w Grójcu, ale tam cięzko sie dostać, bo tam prawie sam śledczy, a karnego to może kilka cel jest. Tam na stale to zostają osoby, które pracują, a reszta to 2 tygodnie i transport, chyba, że ciągna im sie sprawy gdzieś blisko . . . .
On prace załatwil sobie tam zanim się stawił i dzięki Bogu :) Teraz czekam na kolejne info od niego, ten kwiecień już tak blisko . . . . . i jedyne co moge to sie modlić i prosic innych o trzymanie kciuków :help:
Pozdrowionka

mi się wydaje że macie bardzo duże szanse skoro jeszcze sam ZK mu występuje to nie powinno być problemu, bo jedyne co moim zdaniem działa na waszą nie korzyść to to że jest tylko 3miesiące i że mogli go nie poznać i nie chcieć mu wystawić dobrej opini ale skoro piszesz ze ZK mu występuje to to chyba odpada więc powodzenia i 3mam kciuki

Jeśli ZK występuje to na 80% wyjdzie z pierwszej wokandy. Uczy się pracuje dobrze się sprawuje no i jeszcze wystąpienie. To bardzo dobrze wróży. Nie wiem jak jest w Grójcu ale skoro mówią że dobrze to chyba tak jest. Wszystko oczywiście zależy od sądu ale rokowania wydają mi się dobre. Trzymamy za Was kciuki :ok:

Jak myślicie :Jakie są szanse na warunkowe zwolnienie jeśli toczy sie jeszcze jedna sprawa karna? Zostałoby jakieś 2-3 miesiące do zawieszenia.
I kolejne pytanie : Jeśli ktoś juz kiedys korzystał z warunkowego i przez okres próby nie popełnił przestępstwa, ale popełnił po okresie próby, czy to będzie powód do nieudzielenia warunkowego?

Nie jestem pewna ale wydaje mi się że ta sprawa tocząca się przeciwko Twojemu może mieć bardzo duży wpływ na warunkowe. W tym wypadku szanse na warunek są w granicach zera. Nie chcę Cię dołować jeszcze bardziej ale chyba lepiej nie nastawiać się na wokandę jak wam nawet przepustek nie chcieli dać. Trzymaj się :ok:

czy ktos wie czy latwo wyjść na warunkowe zwolnienie w zakladzie karnych w bydgoszczy na ul.Rynek 8? pozdrawiam.

Re: WARUNKOWE ZWOLNIENIE potrzebuje pomocy..

Witam.. piszę tutaj ponieważ nie wiem już,gdzie szukać pomocy..
Może zacznę od początku. mój chłopak w chwili obecnej ma 20lat,był w 2ośrodkach szkolno-wychowawczych,po czym wyszedł w kwietniu 2006. Toczyła się sprawa o włamanie do sklepu,i udowodniono mu kradzież lampy (tak,wiem,to wydaje się smieszne).i dostał za to rok w zawieszeniu na 2lata w lutym 2007. W sierpniu 2007 dokonał napaści z kradzieza. ukradł telefon,a później go oddał. miał sąd 24godzinny i został uniewinniony. Po czym prokurator złożył zażalenie,i zostal zamknięty do sprawy na 2,5miesiąca. 16listopada poddał się samoukaraniu. Adwokat obiecał,że pomoże i wział 1000złotych. Napisał odwołanie,w załącznikach,że pracuje i chce się uczyć .sąd odrzucił wniosek i zażalenie. Później była sprawa o ww. rok,i też odwiesili mu zawias (sędzina powiedziała,że uczyć się,leczyć na plecy,i pracować może w ZK.).I mieliśmy czkeać na bilet.A dzisiaj chłopaka zabrali z domu i powiedzieli,że będzie siedział narazie do 2011. Czy moge coś zrobić,żeby wyszedl wcześniej?Czy może on napisać jakieś pismo..:(?
Prosze o pomoc..bo czuje się bezradna..

dla porządku: za kradzież lamby dostał rok w zawieszeniu na dwa, i ten wyrok mu odwiesili tak?
ile dostał za kradzież telefonu?

Ty nie za bardzo możesz zrobić ale on tak o ile się nie mylę może pisać o wyrok łączny (poszukaj na forum jest dużo na ten temat większość na prawie karnym wykonawczym lub przez opcje szukaj)

Może starać się też o warunkowe zawieszenie tylko tak jeżeli jest traktowany jako pierwszy raz karany to po 1/2 kary jeżeli jest traktowany jako recydywista to po 2/3 kary

Dokładnie tak jak mówi ewciaaa.....

I niech w więzieniu nikomu nie podpada, zachowuje sie dobrze, stara się o dodatkowe zajęcia, to za jakiś czas będzie się mógł starać o przepustki, a później o warunkowe.... Ale musi mieć nienaganną opinię i jak najwięcej wniosków nagrodowych....

Nie martw się: w więzieniu ma na pewno przydzielonego wychowawcę, który mu powie co i jak....
Tobie pozostaje czekać i jedynie starać się jak najczęściej (w miarę możliwości) przychodzić na widzenia, pisać listy.... To ciężka próba dla związku.... Ja też przez to przeszłam, więc wiem co mówię.... :wink:

Głowa do góry : wszystko się da :ok: tylko trochę cierpliwości....

Dziękuję wam.
Pisze ,tak samo jak pisałam w listopadzie.

Za telefon poddał sie samoukraniu(tak mu doradził adwokat),i sędzina dała mu 2lata, i powiedziała,że może pisać odwołanie.ale to nic nie dała,zażalenie też.

Jak wyszedł na te 14dni (co przeciągnęło się do wczoraj),to przyszła jego kuratorka ta z zawiasów,i poleciała do sądu,że M.złamał zasady zawiasu,i popełnił następne wykroczenie (telefon).Odwieszono mu,a w zażaleniu podbno nie było podstaw..

I mam pytanie to,że jest 'człowiekiem',mam nadzieje,że wiecie o co chodzi,wpływa na szybsze wyjście..?

onelove o szybsze wyjście jest w jego rękach i oczywiście zależy jeszcze od innych czynników ale nie zależnych od niego
Tak jak pisze Agata musi miec nienaganną opinię w ZK musi się starać się żeby mieć jak najwięcej wniosków nagrodowych, strac się o pracę najlepiej poza ZK, jak będą mu przyslugiwały już przepustki to starac się żeby był na nie puszczany itp

Sprawdz czy może pisać o wyrok łączny jeśli tak to niech się za to wezmie jak najszybciej

Hej!
Mam do napisania coś NA TEMAT:
właśnie się dowiedziałam od męża, że termin I wokandy ma wyznaczony na.... 09.04.2008r :!:
TO ZA NIECALY TYDZIEN :!: :wow:

TRZYMAJCIE KCIUKI :!:

Niby ma bardzo duże szanse:
-wzorowe zachowanie,
-pracuje poza terenem ZK,
-od lipca jeździ na przepustki,
-ma rodzinę -żona , dwójka małych dzieci i trzecie w drodze,
-praca zagwarantowana od zaraz,
-zakład mu wystąpił z wnioskiem o wokandę....

Ale to i tak nigdy nie wiadomo... A ten sędzia, co prowadzi sprawę podobno jest dość ostry i niewielu puszcza.... No i prokurator też się może "burzyć".....

Modlę się, żeby wyszedł już teraz :help: :tuptup:

Dzieki Ewciaa;)
Dzisiaj dzwoniłam do jego wychowawcy,i jutro się z nim umówiłam,to o wszystko sie wypytam;)
Cała noc praktycznie czytałam wasze forum,i już troche więcej wiem ;)

Agata S. -zazdroszcze:) i 3mam kciuki;) może i ja kiedyś się doczekam chociażby przepustki;) :P

Aha,mam jeszcze jedno pytanko,kiedy M może się staraco przpeustkę,po jakim czasie?;*

onelove jeśli jest traktowany jako odsiadujący wyrok po raz pierwszy, to o pierwszą przepustkę może się starać po odsiedzeniu 1/4 wyroku....

PS. Dzięki.... trzymaj te kciuki mocno... :help:

Agata S. - z caaałłłłłłeeeeeego :serce: życzę Wam pozytywnej wokandy!!! Trzymaj się!!! I koniecznie napisz jak już będziesz wiedziała :ok:

onelove z tym "człowiekiem" to pewnie chodzi Ci o grypsowanie. Jeśli Twój grypsuje to będzie mu trudniej o warunkowe zwolnienie. Ale ogólnie nie ma na to reguły. Wszystko zależy od sądu i zachowania osadzonego. Mój też grypsował i na warunkowe wyszedł z trzeciej wokandy
Agata S 9.04 gorąco trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści :ok:

Dzieki Dzieki;)

To za 6miesięcy startuje o przepustke w takim razie:)
A czy to,że siedział do sprawy w listopadzie 2,5miesiąca też sie liczy?
Czyli,że bedzie siedział 2miesiące mniej?

Dziekuje za pomoc :*

Jeśli to 2,5 mies to był areszt do tej sprawy to wlicza się go w wymiar kary. Przeczytaj dokładnie temat przepustki i o co chodzi z tymi grupami P1...itd bo żeby dostać przepustkę musi mieć gr P2 albo P3 i otwartą grupę przepustkową ale ten temat nie dotyczy przepustek więc pytania zadawaj w odpowiednim temacie

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót