kassia1980
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 323
poprostu jedż do zk i zapytaj FUNKCJONARIUSZY SW.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
paula076 napisał:mam pytanie dotyczące już wyjścia na warunkowe zwolnienie. mój chłopak po jutrze wychodzi z więzienia oddalonego od naszego miasta o ponad 200 km. mam po niego pojechać tylko nie za bardzo wiem jak to ma wyglądać. Mam na niego czekać pod zakładem czy muszę wejść do środka i podpytać funkcjonariuszy SW [proszę wypowiadać się po polsku-moderator]? Z góry dziękuje za odpowiedz :wink:
A w jednym ZK, który ja znam z reguły wypuszczają o 8... Naprawdę. Ostatnio jeden osadzony nawet nie zdążył zjeść śniadania...zerosix napisał:zregóły czeka sie przed ZK naj lepiej idz do poczekalni poinformuj widzeniowego o tym że czekasz ja tak zrobiłam i jak wychodził juz to widzeniowy mnie o tym poinformował i wyszłam przed bramę najczęściej wypuszczani są po południu między 14 a 16.30 a cała procedura trwa od samego rana skazany jest w tym czasie w paru miejscach aby dokonać np odbioru rzeczy z magazyny itp
Akte napisał:Trzeba zrobić tak jak pisze Kasia1980 - zadzwonić do konkretnej jednostki i zapytać.
kassia1980 napisał:forg dobre by to było rozwiązanie tylko że jak mój brat wychodził na warunkowe to zadzwonił do nas i powiedział (...)
ann0112 napisał:A że tak zapytam tutaj. Czy jeśli otrzyma się wniosek o ukaranie w lutym- kara dyscyplinarna 3 m-ce zakaz paczek + degradacja z P3 na P1 to czy po upływie tych 3 miesięcy, a tej chwili już 6 w sprawie o wpz fakt zaistnienia owego wniosku ma bardzo istotne znaczenie?
Postanowienie SA Lublin z 27.12.2007r., II AKzw 1075/07
Formułując prognozę kryminologiczną należy ocenić zachowanie i postawę skazanego w ciągu całego pobytu w zakładzie karnym, co pozwoli ustalić czy ewolucja w procesie jego resocjalizacji jest widoczna i czy ma ona charakter trwały, rokujący osiągnięcie celów kary [...]
ann0112 napisał:Rozumiem, czyli że fakt owy będzie brany pod uwagę przy każdym posiedzeniu o wpz, nawet jeśli od tamtej pory zachowanie będzie poprawne? Czyli, że spodziewać się należy w takiej sytuacji, iż karę odbywać się będzie do końca?
Hmm... no bo np. wychowawca takie rzeczy powie osadzonemu np. 4 dni przed wyjściem i ja w tak krótkim czasie nie dowiem się od niego co i jak, bo może osadzony nie ma karty, albo może ja nie mam telefonu, a natomiast jego list z tą informacją nie dojdzie na czas etc.forg napisał:Dlaczego nigdy nie przeczytałem tutaj: poproś swojego faceta niech pójdzie do wychowawcy...
Akte napisał:Hmm... no bo np. wychowawca takie rzeczy powie osadzonemu np. 4 dni przed wyjściem i ja w tak krótkim czasie nie dowiem się od niego co i jak, bo może osadzony nie ma karty, albo może ja nie mam telefonu, a natomiast jego list z tą informacją nie dojdzie na czas etc.
A co do wpz to w ogóle głupi przykład właściwie, bo co Ty myślisz Forg, że osadzony mi powie, że wychodzi się o 10, ja pojadę, a tu się nagle okaże, że on w ogóle wpz nie dostał:lol: No i co, na co mi to było, że on mi powiedział o której się wychodzi? Jak nie jego to jakiegoś innego mam zabrać co wyszedł czy jak?forg napisał:Przecież skazani to tacy dojrzali ludzie - a gdy zasługują na wpz to już na 100% udowodnili, że są społecznie przystosowani.
Zatem taki dojrzały człowiek powinien odpowiednio wcześniej pomyśleć o tym...
Akte napisał:A co do wpz to w ogóle głupi przykład właściwie, bo co Ty myślisz Forg, że osadzony mi powie, że wychodzi się o 10, ja pojadę, a tu się nagle okaże, że on w ogóle wpz nie dostał
Szczerze mówiąc dopiero zerknęłam, że jesteśmy w wątku wpzforg napisał:Ale jak Ci to powie pracownik/funkcjonariusz zk to będzie inaczej? Konkretne pytanie było o wpz...
zerosix napisał:zregóły czeka sie przed ZK naj lepiej idz do poczekalni poinformuj widzeniowego o tym że czekasz ja tak zrobiłam i jak wychodził juz to widzeniowy mnie o tym poinformował i wyszłam przed bramę najczęściej wypuszczani są po południu między 14 a 16.30 a cała procedura trwa od samego rana skazany jest w tym czasie w paru miejscach aby dokonać np odbioru rzeczy z magazyny itp