Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Mój ma R3. I myślę, że są największe ! Wczoraj źle zrozumiałam post i też się zaczęłam obawiać. Jednak wydaje mi się, że spośród tych grup to 3 ma największe szanse !

Luizjanna no tak, ale na TW ktoś napisał że z p3 wyjść na wpz to cud. W takim razie ja już nie rozumiem.

dziewczyny co to jest ta komisja na ktorej maja powiedziec czy wystapi zk czy sam ma pisac?kiedy to bedzie?(ile przed terminem połowy kary) kazdy ma zawsze cos takiego?

NIe wiem czy zawsze. Komisja przedwokandowa zbiera się na około miesiąc przed prawem skazanego do wpz. Wtedy wychowawca przedstawia skazanego i komisja podejmuje decyzję czy mu pomagają i sami występują do sądu o wpz dla owego skazańca czy nie pomagają mu i musi się starać sam.

Jest osobny wątek o komisji przedwokandowej tylko troche przeterminowany :) Poczytaj :)

Ostatnia edycja:
dzienkuje za odpowiedz. bendziemi wtedy staraczsie o tom wokande i w warszawie, pszecziez zawsze mozna probowacz :)

SIMONA.K próbujcie to nic nie kosztuje, może akurat wy będziecie mieli szczęście;) życzę powodzenia i trzymam kciuki:ok:

dzienkuje tylko wlasznie niewiem czy nejest lepiej jemu poczekacz do puki on bendze pszewiezionyj do innego wienzienia bo w zeszlym tygodniu dzwonil i muwil ze dostal polotwarte zk i chyba to bendzie p2 grupa bo niebyl wczeszniej karanyj i pisacz tam? czy pisacz na tom wokande w warszawie na rakowieckiej gdzie byl pszywiezionyj z londynskiego zk?. bo ile rozumie to w warszawie jest areszt sledcyj i on muszi bycz do innego zk pszywiezionyj, czy jusz pozostanie w warszawie, jusz sama niewiem

czenzko zrozumiecz troche mi te polskie slowa o prawie, tak ze sorry jak pytanie powtazasie

Ostatnią edycję dokonał moderator:
simona lepiej zaczekać skoro już wie że go przeniosą.Wtedy oszczędzicie czas potrzebny na krążenie papierków między AS a ZK.Chociaz nie musi byc przewieziony.Mój dostał P2z a i tak nadal jest na rakowieckiej mimo że to już połowa kary.A jakby mieli go przewozić to istna loteria gdzie trafi.

iimona.k MajaAleksandra ma racje... nie wiecie kiedy go przewiozą- jeśli wogóle to zrobią:( ale jeśli miało by to być w "najbliższym" czasie to lepiej zaczekać z pisaniem o wpz. tak jak pisała Maja- papiery będą długo krążyły z sądu do sądu a po drugie- tak jak pisałam wcześniej; z warszawy wyjść na wpz jest cudem:mad: ja już straciłam nadzieję że mój łobuz wróci do mnie wcześniej niż przed dzwonkiem...

no wlasznie jak bylam w pracy to dzwonil do mnie K i mowil ze zostaje na rakowieckiej, to chyba bendzie tam i pisacz, tylko szkoda ze z warszawy wczeszniej niewychodzi nikt :( bo jusz z synkiem niemozemi sie go doczekacz sie, no i te 2000 kilometruw jest duzo, bo niemozemi jezdzicz co miesiac :(

Witam ja właśnie czekam na wokandę męża która odbędzie się 2 .09.2010 ,występował o nią Zk. Maż pracuje na wolności , przez okres odbywania kary wypełniał program.Nie grypsuje , nie ma żadnych nagan i uwag. Ma wnioski nagrodowe. Odsiedział 11 miesięcy z orzeczonej kary 18. Przebywał 4 razy na przerwie w karze łącznie 1 roki 3 miesiące. Czekam na dalszy bieg sprawy mam nadzieję że dostanie warunkowe zwolnienie pozdrawiam czy ktos też czeka na wokande ;)

Witam. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co w tym wszystkim chodzi? Bo ja już się kompletnie pogubiłam. Mój mąż od 06.07.2010r odsiaduje wyrok 9 miesięcy ponieważ odwiesili mu wyrok za jazdę rowerem pod "wpływem". Ten wyrok kończy mu się 25 lutego. Ponadto po tym wyroku ma jeszcze odsiedzieć 30 dni za niezapłaconą grzywnę. Słyszałam, że po połowie kary może się starać o wyjście na zasadzie sde. Ostatnio ktoś mi powiedział, że może się starać o wokandę po 1/4 kary. Ja już z tego nic nie pojmuje. Kiedy on tak naprawdę bedzie mógł wyjść z tamtąd? Jakie ma szanse? Dodam, że siedzi w Pińczowie, ma grupę P2p, a ja przez to zostałam sama z rocznym synkiem bez środków do życia. Z góry dziękuję za pomoc.

a czy osoba z tak niskim wyrokiem może starać się o wpz ? i co to jest to sde? Chciałam dziewczynie odpisać, ale zzieleniałam z niewiedzy :D

system dozoru elektronicznego tzw "opaska" bądź "obrączka"
a co to jest wpz??

communication

8 czerwca wchodzi w życie nowelizacja kk, kkw i kpk.

Zyskają na tym skazani, którzy przebywają w ZK z niskimi wyrokami (do roku), gdyż w art 78 kk znika z sentencji "nie wcześniej niż po..."

NIe wiem czy to weszło. Znalazłam to na forum.

Ostatnia edycja:
fallenangel Twój Łobuz będzie mógł się starać o warunkowe zwolnienie po połowie kary jeżeli jest pierwszy raz skazany. Jednak nie na zasadzie SDE , bo to jest zupełnie co innego.
Jakie ma szanse ? Trudno powiedzieć. Mój miał 12miesięcy i wyszedł po połowie.

Luizjanna , a to co zacytowałaś czego ma się tyczyć ??

Dużo zależy też od tego w którym zk jest skazany. Niektórzy powiedzą że to nie prawda. Niestety ale nie oszukujmy się gdyż realia się inne. Np. w Warszawie na wpz jest bardzo ciężko wyjść.

luizjanna napisał:
emiro chodziło mi o wpz :) Faktycznie nie napisałam :D

Czyli według Twojego wcześniejszego pytania osoba z tak niskim wyrokiem ma szansę na WPZ :)

Wieczny_Smutek pewnie coś w tym jest , ale ja potwierdzić tego nie mogę z racji tego co wcześniej napisałam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót