Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a to wychowawca rozpatruje te prosbe czy ktos inny?

Najlepiej niech idzie do wychowawcy i powie, że już mu przysługują przepustki i poprosić.

a jaka masz pewnosc ze po 1/3 kary przysluguje sie przepustka?czy mialas juz takie doswiadczenie?

czy na pismie trzeba zlozyc wniosek o przepustke?

jak kogos interesuja wiadomosci z ZK potulice to zapraszam!

kto mi odpowie na moje pytanie

Proszę używać opcji zmień do momentu odpowiedzi na post.
Dziękuję.
atmosphere

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Przeczytałam dzisiaj w informacjach, że szykuje się amnestia /mała/
dla więźniów skazanych do 2 lat, za drobne kradzieże, alimenty, pijanych
kierowców , którzy nie są recydywistami , mają wychodzić na wolność po odbyciu 1/4 kary. W więzieniach zrobi się może trochę luźniej.

czy tylko aby tak bedzie to sie wiezyc nie chce

Sam Ziobro szykuje tę ustawę, przeczytaj w onet.pl. Najświeższe informacje. :)

zanim to wejdzie to inni juz beda na wolnosci moja droga.

Wracając do przepustek to pamiętajcie,że to jest forma nagrody i aby ją otrzymac trzeba miec wnioski nagrodowe.
Majac pracę te wnioski ma się zapewnione ponieważ dostaje się je między innymi za pracę.
Jeżeli nie ma pracy to wykonuje się inne czynności aby otrzymac wniosek np:prace porzadkowe na terenie ZK.
Oczywiście aby wogóle wychodzic na przepustki to trzeba stanąc przed komisją przepustkową na którą wystawia wychowawca,musi on opisac skazanego i umotywowac dlaczego powinien chodzic na przepustki.
Ja powiem szczerze ,że nieżle się naprosiłam wychowawcę o to aby mój M.wychodził ale warto było bo mam Go teraz co tydzień w domu na 30-godz.przepustce , a raz w miesiącu na 3-dniowej.
Trochę to tak od tyłu napisałam ale chyba wiecie o co chodzi ,a jak nie to pytajcie. :)

to przepustek nie dostanie jesli nie ma pracy ani zadnej nagrody?

co do amnestii-to jest dopiero horror,że pijanych kierowców trakruje się jak drobnych przestępców,a nie jak potencjalnych morderców.No comments :x

"WPROST": Min.Sprawiedliwości przygotowuje amnestię dla drobnych przestępców ( dot. skazanych do dwóch lat).
Jak długo to może trwać zanim taka ustawa wejdzie w życie?

Wyżej jest link, w którym jest napisane, że Pan Ziobro zaprzeczył, jakoby przygotowywał jakąś amnestię(a)

ale trzeba przyznać,że dość głośno jest o amnestii od paru tygodni...może nas czymś zaskoczy Pan Ziobro? :D

czy jak wiezien uczestniczy w konkursach i go nie wygra to ma jakas pochwale albo coś??/

istotne jest także zaświadczenie od pracodawcy,że Twój brat zostanie zatrudniony po wyjściu.........

pozdrawiam

kiedy on kuz tam nie pracuje ale moze by go przyjeli spowrotem

czy na P1 dostaje sie warunkowe zwolnienie?prosze o pomoc

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót