Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Santo ,złóż ponowny wniosek o odroczenie wykonania kary do Sądu który wydał wyrok czyli jak myślę Rejonowy,-o odroczenie do czasu rozpatrzenia przez Sąd Okręgowy wniosku o wpz,dołącz do wniosku o odroczenie kopię wniosku o wpz.
uwzględnji wszystkie naprawdę ważne powody,dla których miałbyś uzyskać i odroczenie i warunkowe zwl.byc może się przychylą do obu wniosków

wszystko tak zrobiłem jak piszesz jedynie nie dołączyłem umowy o prace gdyz za kilka dni dopiero ją dostane czy mam napisac ponownie gdyz 3 grudnia musze juz sie zglosic do zakladu karnego i po jakim czasie areszt wystepuje o poszukiwanie czy moze lepiej pozyczyc pieniadze i pojsc do adwokata jezeli to cos da?

Santo jeżeli po wcześniejszej odmowie złożyłeś ponownie wniosek o odroczenie wykonania kary do czasu rozpatrzenia wniosku o wpz przez S.O,to Sąd Rejonowywstrzyma nakaz stawienia się lub doprowadzenia cię do A.Ś

umowe o pracę możesz dołączyć do wniosku,przed terminem jego rozpatrzenia.

witam wszystkich po długiej nieobecności.mam pytanko.... 14 rudnia mój łobuz ma zażalenie o odmowę wpz, jego akta z zk są już dawno w sądzie a on tydzień temu "troche" narozrabiał... i tu pytanko: CZY ZK PRZEŚLE DO SĄDU NOTKĘ Z NOWINKAMI???
proszę oszybką odpowiedź.
pozdrawiam wszystkie czekające i doczekane:beer:

Witam. Moj mial miec wokande 22 grudnia ale przyszla lista i nie jest na nia wpisany:( I moje pytanie w zwiazku z tym brzmi: czy jest szansa zeby dopisali go do listy? I jak to zrobic? Czy rodzina moze napisac taka prosbe czy osadzony musi sam pisac o dopisanie go do listy? Co napisac w owej prosbie? Bardzo prosze szybko o odpowiedz!!! :(:mad:

może nie wszystkie dokumenty dotarły, albo nie wszystkie opinie są. najlepiej zadzwoń do Sądu i się dowiedz dlaczego go nie ma na liście.

Dostal wystapienie zk, opinia kuratora jest i dzwonil sam do sadu 2 dni temu to owej listy nie bylo i mial dzwonic jutro a dzsiiaj podobno przyszla do zk i go nie ma na tej liscie:(

nikt Ci tu raczej nie powie dlaczego...terminy wokand są ustalane z jakimś wyprzedzeniem...
może być tak, że podlega pod innego Sędziego i ma inny termin...naprawdę powodów może być co najmniej kilka. zgadywanie nie ma sensu.
natomiast telefon do Sądu wyjaśni wszystko
;)

no to nie zostaje mi nic innego jak poczekac do jutra i tam zadzwonic...ehhh:mad:....dzieki!

Mam pytanie mój brat został skazany na 1 rok i 6 miesięcy pozbawienia wolności kiedy może starać się o przedterminowe zwolnienie ? Bardzo proszę o pilną odpowiedź :)

Chyba, że jest recydywistą, lub skazany z art 65 kk, to będzie inaczej

W temacie było już wszystko napisane, wystarczy poszukać...

Mój syn ma wyrok 2,9 z czego 10m-cy był w AŚ kilka dni temu sam stawił się na odbycie kary do ZK kiedy możemy pisać o warunkowe zwolnienie nie jest recydywistą pozdrawiam

czy zaszły jakieś istotne zmiany w kk odnośnie wpz po 2009?gdzieś coś słyszałam,oraz to prawda,że osoba skazana po raz pierwszy której czyn kwalifikuje się jako nieumyślny może o wpz starać się po odbyciu 1/3 kary?

Witam wszystkich ;)
Pytanie czy osoba z 5 wyrokami , na okres odsiadki w ZK 48miesęcy , a już odbył 2 lata kary w ZK . Wyrok łączny 48miesięcy, miał przepustkę na okres 5miesięcy ale nie zgłosił się do ZK, przepustka przepadła i został siłą doprowadzony do ZK . Czyli w sumie odsiedział 24miesiące miał przepustkę ale nie zgłosił się ,teraz odbywa wyrok w ZK. Ta osoba prowadzi gospodarstwo rolne. Czy może się ubiegać o jakiegoś typu zwolnienie,przepustkę bądź umorzenie kary.
Mogę podać konkretniejsze dane jeśli pomogą z góry dzięki za informacje

Miał przepustkę 5-cio miesięczną ?? :rolleyes: To kto takie długie przepustki daje? Chyba chodzi o przerwę:) No a jeśli nie stawił się w ZK no to raczej nie ma szans na to,że znowu taka "przepustkę" dostanie a o umorzenie kary tez starać się nie może.Teraz pozostaje mu albo zwolnienie warunkowe albo odbycie reszty kary.

mam pytanko, a mianowicie jezeli skazany miał wokande o warunkowe zwolnienie i powiedzmy, ze decyzja sadu byla pozytywna ... to ile czasu potrwa od tej wokandy, aż wyjdzie na wolnosc ?

Zależy od przepływu informacji w ZK i tak dalej. Ale myslę, że to już szybko nastapi, z tego co się kiedyś dowiadywałam około 2 dni. Ale nie jestem pewna w 100%. Najlepiej zadzwonić do ZK i się zapytać, wtedy będzie najwiarygodniejsza odpowiedz na Twoje pytanie.
Pozdrawiam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót