Warunkowe przedterminowe zwolnienie

• Autor wątku Autor wątku doniu818
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
guest_user Zapomniałam żeś Ty jasnowidząca-wróżka. :rolleyes:
Akurat tu nie muszę Ci się tłumaczyć co, od kogo, jak, po co, na co i dlaczego wiem i widzę. Wybacz kolego, ale to jest forum, a nie przesłuchanie. :ok:

witam chcialam zapytac czy wiecie jak to jest... jesli ktos ma juz ta wokande i daja mu to warunkowe zwolnienei to czy tego samego dnia wraca do domu czy dopiero nazajutrz albo jeszcze pozniej??

Oczywiście, że nie.
Administracja nie ma nic do gadania w kwestii wypuszczenia. Przychodzi nakaz, to osadzony jest wypuszczany.
Podziwiam wiarę niektórych użytkowników w swoją wiedzę prawną.

moja wiara jest duża a Ty skąd tak wszystko dobrze wiesz co?Wydaje mi się że istnieje jeszcze coś takiego jak regulamin zewnętrzny,kiedy osadzony opuszcza zk musi przejść jakieś badania zdać coś i cała biurokracja troche trwa

gola21 niepotrzebnie się tak unosisz ,od Forga mogłabyś się wiele nauczyć,bo wie wszystko w temacie więziennictwa i jest bardzo mądrym człowiekiem,a skąd to wie,to Jego bajka,możesz się domyślić albo nie.Ale akurat tu zle myślisz,bo jeżeli na sto procent ktoś tu dobrze podpowie,to tylko Forg.
I nie twierdzę,że nic nie wiesz w tym temacie,ale wszystkich rozumków na pewno nie pozjadałaś,chyba,że studiowałaś prawo;)
Owszem ,pewne rzeczy w praktyce wychodzą inaczej niż się mają do tego przepisy,ale nie można tylko na tym bazować.

dziekuje za odpowiedz, czyli niemam co sie łudzić ze wroci

moj chlopak dostal dwa wyroki pierwszy z art.279& 1KK i za to dostal 1rok na 4 lata
drugi 288 & 1 kk i za to dostal 4miesiace na 2 lata. grzywne zaplacil. kuraror mu odwiesil te wyroki bo sie do niego nie wstawail i na szkode poszkodowanych nie zaplacil w pierwszej sprawie 400zl a w dugiej 600z
obecnie odsiadzial juz 2 miesiace czy adwokat ma szanse cos z tym zrobic zeby go wypuscili. ogolnie ma dobra opinie i pracuje jest na p2. polowa kary mija w sierpniu jest jakas szansa?? prosze o odpowiedz

Ale to różnie bywa.Szansa jest,ale jak będzie to nikt teraz nie potrafi Ci powiedzieć.Dobrze że pracuje i ma dobrą opinie to bardzo ważne.

mam pytanie... moje niegrzeczne kochanie ma wyrok prawomocny art..279&1 kradziez z wlamaniem.wyrok jest na rok..byl zawieszony ale w czasie zawiasow wykonal podobne wykroczenie i odwiesili mu ta sama kare... wokande ma miec w lipcu ale ktos mu powiedzial ze bedzie trudno bo mial deportacje z uk i to moze miec niepozytywny wplyw na decyzje komisji.. jest w zakladzie karnym z podgrupa pp2 lub p2p.jakos tak mowil... mam nadzieje iz dobrze zrozumialam go... Czy ma szanse na warunkowe zwolnienie po uplywie polowy kary??? czy lepiej tak jak on chce zalorzyc magnetyczna opaske jak to sie ma do sprawy... prosze bardzo o pomoc!!! bo zwarjuje przez te jego pomysly... z gory dziekuje...

Nie wiem czy ta deportacja ma jakiś wpływ na warunkowe zwolnienie,po prostu musiał być deportowany do kraju i tyle.O wyjście po połowie może sie starać tak jak każdy,ważne jest żeby miał dobrą opinie,jakieś wnioski nagrodowe,starał się o prace i wszystko na plus.A z opaską to nie koniecznie muszą mu przyznać,podobno bywa ciężko i nie w każdym zk już to stosują.

bakteria782 napisał:
mial deportacje z uk i to moze miec niepozytywny wplyw na decyzje komisji..
To ze jest z deportu nie bedzie mialo wplywu przy wpz!

dziekuje bardzo uspokoilam sie a opaske wybije mu ten pomysl bo z tego co wiem nie ma pozniej sans na wpz... Pozdrowienia...

bakteria782 napisał:
dziekuje bardzo uspokoilam sie a opaske wybije mu ten pomysl bo z tego co wiem nie ma pozniej sans na wpz... Pozdrowienia...

A skad takie informacje, ze jesli bedzie sie staral o dozor elektroniczny to poniej ma nie miec szans na warunkowe zwolnienie?

Bo dozór elektroniczny odbywa się do końca. Bez możliwości warunkowego przedterminowego zwolnienia.
A samo staranie się o dozór nie wyklucza możliwości otrzymania wpz.

sam mnie o tym poinformowal to jednak czy tak jest szansa...ale z tego co mowicie rozumiem ze lepiej jak bedzie w zakladzie karnym niz na dozorze... tu tylko chodzi aby mial nienaganne zachowanie staral sie jak nigdy dotad by uzyskac wpz. ja juz sama nie wiem co on chce... Ja tylko chce by byl ze mna i z synem w uk a jak dostanie dozor tak czy tak bedzie rok w polsce... On jeszcze do tego chce zlorzyc apelacje od wyroku bo nie bylo go w polsce jak zapadl wyrok odwolujacy zawiasy... z tad ten po tym europejski nakaz aresztowania. Sama nie wiem co bedzie juz dobre dla niego i dla nas... nawet nie wiem gdzie sie udac o pomoc i porade... istny balagan mam w glowie... dzieki wielkie za odpowiedz...

forg napisał:
Bo dozór elektroniczny odbywa się do końca. Bez możliwości warunkowego przedterminowego zwolnienia.

No, tak... Jednak myślę, że warto się starać, bo nikt nie powiedział, że wpz się dostanie...

forg napisał:
A samo staranie się o dozór nie wyklucza możliwości otrzymania wpz.

No, bo myslalam, ze jedno wyklucza drugie...

A jeszcze pytanie,Czy mozna podczas jednej kary starac sie np 2 razy o dozor elektroniczny? Powiedzmy teraz, a pozniej (gdyby teraz sie nie udalo) po polowie kary?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót