Warunkowe zawieszenie odbywania kary

• Autor wątku Autor wątku adamek 1407
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mam pytanie dotyczące mojej osoby i mojego narzeczonego. sytuacja jest głupia, bo pare dni temu został zamknięty w zk za jakiś wyrok z 2001 r. ja jestem teraz w 9 miesiacu ciąży i na dniach moge rodzic. jestem sama nie mam zbyt wielu oszczedności a moj lekarz nie wyraził zgody abym była sama ze wzgledu na zły stan zdrowia w ciąży. i ja jako kobieta i przyszła matka wolałabym aby mój partner był ze mną. jego wyrok to coprawda tylko 50 dni ale to sa te ważne dni dla mnie. i tu moje pytanie czy jesli posiadam orzeczenie od lekarza o złym stanie zdrowia możemy ubiegac sie o odroczenie tej kary?czy mógłby to ewentualnie odrobić gospodarczo??? czy są wogóle jakieś szanse??? z góry dziękuje za odp

czy ktoś wie jak napisać wniosek o zawieszenie kary pozbawienia wolności??? 7 czerwca mija mi rok jak jestem na odroczeniu. prosze o pomoc
]

A dlaczego uważasz, że sąd powinien zawiesić Ci wykonanie kary? Pytam serio.

Może i coś tam się domyślam, ale za każdym razem ciekawi mnie dlaczego w tym konkretnym przypadku sąd miałby zawiesić karę. Poza brakiem chęci przestępcy do jej odbywania w Zakładzie Karnym. Historie o tym jak to ktoś się zmienił, naprawił, zrozumiał niegodziwość swojego postępowania są budujące, nieprawdaż?

Powrót