Wcześniejsze wypowiedzenia umowy najmu

• Autor wątku Autor wątku Swobo2632
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Swobo2632

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam ,jak zostało napisane u góry chodzi o wypowiedzenie umowy najmu.
W umowie jest zapis który informuję że "umowa najmu może być wypowiedziana przez każdą ze stron w drodze pisemnego wypowiedzenia-strony ustalają 1-miesięczny okres wypowiedzenia ust.1,4-5.

Znajduję się w takiej sytuacji że nie jestem w stanie zapłacić za kolejny miesiąc
(listopad) ,i z tąd moje pytanie czy w wypadku gdybym teraz na około 12 dni przed końcem miesiąca poinformował o tym właścicieli mieszkania czy grożą mi z tego tytułu jakieś konsekwencje bądź obciążenia finansowe?

Swobo2632 napisał:
Witam ,jak zostało napisane u góry chodzi o wypowiedzenie umowy najmu.
W umowie jest zapis który informuję że "umowa najmu może być wypowiedziana przez każdą ze stron w drodze pisemnego wypowiedzenia-strony ustalają 1-miesięczny okres wypowiedzenia ust.1,4-5.

Znajduję się w takiej sytuacji że nie jestem w stanie zapłacić za kolejny miesiąc
(listopad) ,i z tąd moje pytanie czy w wypadku gdybym teraz na około 12 dni przed końcem miesiąca poinformował o tym właścicieli mieszkania czy grożą mi z tego tytułu jakieś konsekwencje bądź obciążenia finansowe?

Poinformuj ich, kaucja za najem na pewno została wzięta, ja jako najemca już nie raz korzystałem z opcji "pomieszkania" kolejny i ostatni miesiąc w ramach kaucji w porozumieniu z właścicielem.

Zawsze kontakt z właścicielem w kiepskiej sytuacji finansowej jest wskazany, jemu tym bardziej zależy na pozytywnym rozwiązaniu tej sprawy, tak jak i Tobie. Nie zwlekaj i dzwoń.

Powrót