Wezwanie Alimenty

• Autor wątku Autor wątku dzastka99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dzastka99

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam.
Otóż dzisiaj mój narzeczony odebrał list od komornika.
Jest to "Wezwanie wierzyciela do poparcia wniosku egzekucyjnego".
Sprawa dotyczy jego Ojca, który nie płacił alimentów nigdy.

O sprawie związanej z alimentami dowiedzieliśmy się DZISIAJ.
Rodzina ukrywała to przed nami, nie wiem od jakiego czasu to się ciągnie.

Matka zaskoczona powiedziała, że listy "ZAWSZE" przychodziły do niej, tego jednak odebrać nie mogła i się wydało.

Moje pytania brzmią:
1. Czy w tej sprawie oni wynajęli prawnika? Chciałabym wiedzieć co robili za naszymi plecami.
2. Rozumiem, że jeśli wygra sprawę to pieniądze idą na konto matki ?
3. Dlaczego tym razem list przyszedł na mojego narzeczonego?

Chłopak ma 24 lata. W sądzie powiedzieli mu tylko ile wynosi kwota alimentów (ponad 70 tys.)
Nie chcemy aby pieniądze trafiły do jego matki a tak na prawdę do jego ojczyma, który nic mu w życiu nie dał. Matka tak samo, po prostu te pieniądze im się nie należą.
Czy jest jakaś szansa, żeby pieniądze trafiły do niego?
Co w takim wypadku zrobić?

Jestem nadal w szoku i aż po prostu płakać się chce, że najbliższa rodzina robi takie rzeczy..:o

Będę bardzo, bardzo wdzięczna za podpowiedź, nie wiem co mam o tym myśleć, dlaczego mu nie powiedzieli..:?:
Szukam informacji w google ale trudno wyszukać podobną sprawę

Niech wyjaśni osobiście w kancelarii komornika sądowego w dzień przyjęć.

LLawyer napisał:
Niech wyjaśni osobiście w kancelarii komornika sądowego w dzień przyjęć.

Czy to jest normalne, że on nic o tym nie wiedział ?
Czy jego matka mogła złożyć coś takiego bez jego wiedzy? Skoro jest pełnoletni od 6 lat..

Wszystkiego dowie się od komornika na miejscu.
Po co gdybać ? Przecież mogła złożyć wniosek jak był nieletni.
Sam fakt braku zainteresowania zainteresowanego należnymi mu alimentami na pewno normalny nie jest.

dzastka99 - skoro nie potrafisz sytuacji opisać słowami, idźcie do prawnika w realu. Z postu nie wiadomo o co chodzi.

dzastka99 napisał:
Czy jest jakaś szansa, żeby pieniądze trafiły do niego?
Co w takim wypadku zrobić?

Złożyć oświadczenie, że popiera wniosek i wskazać adres do doręczania korespondencji oraz rachunek do wpłat.

... A co się mogło stać? Możliwości jest wiele. Najbardziej prawdopodobne jest to, że wniosek został złożony przez matkę wierzyciela gdy Twój narzeczony był małoletni. Obecnie komornikowi udało się coś wyegzekwować i zorientował się że nie wezwał wierzyciela do poparcia wniosku gdy ten ukończył 18 r.ż.

Ostatnia edycja:
Powrót