M
Miejski12
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, wyszedłem dzisiaj z samochodu i udałem się do najbliższego parkomatu, niestety nie chciał przyjmować bilonu w wysokości 1zł, więc udałem się do drugiego, znajdującego się na drugim końcu parkingu. Gdy wróciłem po około 4 minutach (żaden z parkomatów nie przyjmował bilonu 1zł, a tylko takie i o niższej wartości posiadałem, więc nie zapłaciłem i chciałem szukać innego miejsca) za wycieraczką znalazłem "wezwanie do uiszczenia opłaty dodatkowej". Z wypowiedzi, które czytałem w internecie, zarządca parkingu, który dzierżawi teren od miasta, nie uznaje tego typu reklamacji. Zastanawiam się co mogę w takiej sytuacji zrobić, czytałem regulamin i zastanawiają mnie 2 punkty.
Po pierwsze napisane jest, że
ale
Problem polega na tym, że regulaminu nie ma na tym parkingu i jest on dostępny tylko na stronie internetowej (wbrew temu co jest napisane na tablicy na terenie parkingu). Moje pytanie brzmi, czy brak regulaminu na terenie i zamieszczenie go jedynie na stronie internetowej (WiParking) jest zgodny z prawem? Po drugie, czy wjazd może być równoznaczny z akceptacją regulaminu, skoro jest on dostępny na parkingu (według informacji na parkingu, faktycznie nie widziałem tam regulaminu), czyli już po wjeździe na teren?
Ponadto, poza tym zdaniem
Po pierwsze napisane jest, że
.W przypadku braku zaakceptowania zasad Regulaminu Użytkownik ma prawo do niezwłocznego opuszczenia parkingu bez wnoszenia opłaty
ale
3. Umowa najmu miejsca parkingowego z klientem („Użytkownik”) zostaje zawarta z chwilą wjazdu pojazdu na teren Parkingu, a kończy się wraz z jego wyjazdem z Parkingu. Dowodem zawarcia umowy jest bilet parkingowy.
4. Użytkownik poprzez wjazd pojazdem na teren Parkingu akceptuje postanowienia Regulaminu i zobowiązuje się do ścisłego ich przestrzegania.
Problem polega na tym, że regulaminu nie ma na tym parkingu i jest on dostępny tylko na stronie internetowej (wbrew temu co jest napisane na tablicy na terenie parkingu). Moje pytanie brzmi, czy brak regulaminu na terenie i zamieszczenie go jedynie na stronie internetowej (WiParking) jest zgodny z prawem? Po drugie, czy wjazd może być równoznaczny z akceptacją regulaminu, skoro jest on dostępny na parkingu (według informacji na parkingu, faktycznie nie widziałem tam regulaminu), czyli już po wjeździe na teren?
Ponadto, poza tym zdaniem
brak jest jakichkolwiek informacji gdzie można kierować reklamacje, nie ma adresu na który można kierować pismo reklamacyjne.Wszelkie uwagi i zastrzeżenia dotyczące funkcjonowania parkingu należy zgłaszać zarządcy poprzez e-mail: info@wiparking.pl