G
galaxen
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam serdecznie. Mam do Was małe pytanie. Otóz kilka dni temu otrzymałem wezwanie do zapłaty z firmy windykacyjnej ECS Polska (kwota ok 400 zł) Kwota ta należy się za rzekomo moja publikację w Lekarskim poradniku domowym. Nic mi to nie mówi więc zadzwoniłem do ECS z pytaniem o co chodzi - tam dowiedziałem się, że sprawa jest z września 2001 roku kiedy to jak twierdziła Pani zakupiłem jakieś książki z segregatorem i po paru wpłatach przestałem płacić. Nic sobie takiego nie przypominam ale jako, ze minęło tyle czasy w 100% nie mogę stwierdzić, że takie coś miało miejsce. Najbardziej zastanawia mnie ffakt, że odezwali się po tylu latach. Ponoć firma u której rzekomo zakupiłem te ksiązki wysyłała do mnie monity i wezwania do zapłaty jednak tego akurat moge byc pewien - nic nie dostałem przez te 13 lat. Gdy poprosiłem Panią z ECS by wyysłała mi jakikolwiek dowód na to, że mam coś współnego z tym to powiedziała, że wszystkie dokumenty sa zarchiwizowane i nie ma takie możliwości. Postraszyła mnie na dodatek sadem. Nie jestem szpecem od prawa, nigdy nie miałem z czymś takim do czynienia ale wydaje mi sie, ze ta sprawa nawet gdyby była prawdziłą to już chyba dawno uległa przedawnieniu i moge ją najzwyczajniej na świecie "olać"?