Dakota 13
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 219
Witam. W 2011 roku przeprowadziłam się a na stary adres PRESCO przysyłało wezwania do zapłaty za nie oddaną kartę z Cyfry+. Nic o tym nie wiedziałam dopóki w sierpniu poprzedniego roku nie przyszło pismo od komornika O Wszczęcie Egzekucji z tego tytułu. Pismo przyszło już na aktualny adres. Nakaz Zapłaty wydał E-sąd i wysłał go też na poprzedni adres. Napisałam więc pismo o przywrócenie terminu do złożenia sprzeciwu i Sprzeciw do Nakazu Zapłaty. E-sąd przychylił się do mojego wniosku i przywrócił mi termin i Nakaz Zapłaty utracił moc w całości. Wiem że sprawa będzie się teraz odbywała w SR w moim mieście. Jak to będzie dalej się toczyć. Czy zostanę wezwana do sądu aby się jakoś obronić. Nie neguję długu. Po prostu gdybym wiedziała że Presco wysłało mi przed sądowe wezwanie do zapłaty, zapłaciłabym te 350 zł i koniec. Problem w tym że nic o tym nie wiedziałam. A teraz narosły mi jakieś koszty sądowe i kwota wzrosła do ponad 1000 zł. Czy mam jakieś szanse żeby nie płacić tych dodatkowych kosztów tylko sam dług. Jak będzie wyglądała sprawa w SR.