R
RickyFCB
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam,
mam taki problem a mianowicie nie byłem świadomy a...skończyła mi się umowa w Orange MIX, została ona przez nich zerwana z uwagi na brak jakiejś płatności, zaś moja umowa została przekazana w recę firmy Fornet, czyli firmy zajmującej się ściąganiem takich nalezności. Nie byłem tego świadom bo stosunkowo mało korzystam z telefonu. Dzisiaj przyszło do mnie kilka listów - od komornika.
- Wezwanie do zapłaty należnosci z 02.08.2016
- Zajecie wierzytelnosci z 17.06.2016
- Zawiadomienie o zajeciu rachunku bankowego i zakazie wyplat 17.06.2016
- Nakaz Zaplaty w postepowaniu upominawczym z 18.03.2016
- Pismo przewodnie o wszeciu egekucji 02.08.2016
Te wszystkie poprzednie pisma szły na mój adres pod którym mieszkałem 5 lat temu. Zapomniałem o zmianie adresu korespondecyjnego. Dopiero dzisiaj te wszystkie pisma do mnie dotarły.
I zamiast zapłacić 155 zł tyle ile wynosiła należność. Do zapłąty mam...700.
Pytanie czy jakoś mogę się obronić? Jakoś zniwelować te koszta?
Problem w tym że moje zarobki miesieczne to...520 zl. Prosze o pomoc.
mam taki problem a mianowicie nie byłem świadomy a...skończyła mi się umowa w Orange MIX, została ona przez nich zerwana z uwagi na brak jakiejś płatności, zaś moja umowa została przekazana w recę firmy Fornet, czyli firmy zajmującej się ściąganiem takich nalezności. Nie byłem tego świadom bo stosunkowo mało korzystam z telefonu. Dzisiaj przyszło do mnie kilka listów - od komornika.
- Wezwanie do zapłaty należnosci z 02.08.2016
- Zajecie wierzytelnosci z 17.06.2016
- Zawiadomienie o zajeciu rachunku bankowego i zakazie wyplat 17.06.2016
- Nakaz Zaplaty w postepowaniu upominawczym z 18.03.2016
- Pismo przewodnie o wszeciu egekucji 02.08.2016
Te wszystkie poprzednie pisma szły na mój adres pod którym mieszkałem 5 lat temu. Zapomniałem o zmianie adresu korespondecyjnego. Dopiero dzisiaj te wszystkie pisma do mnie dotarły.
I zamiast zapłacić 155 zł tyle ile wynosiła należność. Do zapłąty mam...700.
Pytanie czy jakoś mogę się obronić? Jakoś zniwelować te koszta?
Problem w tym że moje zarobki miesieczne to...520 zl. Prosze o pomoc.