E
Ezcna
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 21
Witam , mam pytanie odnośnie wezwania do zapłaty.Kiedys korzystałam z usług firmy Sferia ( acz kolwiek nie jestem pewna czy oby faktycznie bo wydaje mi się że korzystałam tylko z usług Spray i do tego mam rachunki ).Przyszło mi wezwanie z firmy EGB investment dotyczące zadłużenia w firmie Sferia z 2001 czy 2004 roku - nie jest sprecyzowane dokładnie tylko jest data z tego roku z wezwania ( wtedy to wg nich nie zapłaciłam rachunku na około 200 złotych ) resztę kolejnych rachunków podobno uregulowałam.Firma Sferia nigdy mi nie przysłała monitu ani nie dostałam żadnego wezwania , minęło 10 lat a ja dostałam wezwanie od ww firmy na kwotę prawie już 500 złotych.Przypomnę że w roku 2001/2004 opłaty za usługi wpłacało się w większości przypadków na poczcie a ja ( nawet jak bym korzystała z usług Sferii ) to nie jestem w stanie odnaleźć owych kwitków z poczty, poza tym jestem osobą bardzo obowiązkową i jak była taka sytuacja to najprawdopodobniej pominięto moją wpłatę ( tym bardziej że kolejne 4 są zapłacone ) wg pisma korzystałam z usług Sferii parę miesiecy ale jeden rachunek jest nie zapłacony jakiś początkowy.Dziś otrzymałam pismo że skierują sprawę do sądu i poniosę koszty za sprawę jak też straszą mnie komornikiem sądowym który to zajmie mój majątek.
Czy to jest możliwe aby po takim czasie mnie straszono i wzywano do zapłaty ? Co mogę zrobić w takiej sytuacji ?Dziękuje za odpowiedz.
Czy to jest możliwe aby po takim czasie mnie straszono i wzywano do zapłaty ? Co mogę zrobić w takiej sytuacji ?Dziękuje za odpowiedz.