wezwanie do zapłaty za mandat sprzed 11 lat

• Autor wątku Autor wątku Las.dorota
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Las.dorota

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam.

11 lat temu jechałam bez biletu komunikacja miejska w Warszawie. Z tego co kojarzę opłatę mandatową zrealizowalam jeszcze w tym samym miesiącu. Nagle po 11 latach otrzymałam listem poleconym przedsadowe wezwanie do zapłaty. Co ja teraz mam robić? Jak udowodnić ze zapłaciłam skoro po tylu latach dowodu opłaty nie mam 😕 a może dług jest przedawnuiny i powinnam odpisać sprzeciwem na takie wezwanie? Jestem totalnie załamana. Żądają prawie 300 zł. Obecnie jestem na bezpłatnym urlopie wychowawczym gdyż mieszkam na wsi i nie ma tu państwowych żłobków a dziadkowie niespodziewanie zmarli w przeciągu ostatnich 3 lat i nawet nie mam komu powierzyć dzieci do pomocy w opiece . A opiekunka żąda tyle co ja sama zarabiam. Więc bez sensu... Proszę o pomoc

Ale wystarczy ze napisZę ze nie Gadzam się z wezwaniem i wnoszę sprzeciw gdyż z mocy prawa dług jest przedawniony?

Przedsadowe wezwanie do zaplaty to tylko straszak. Jest to bezwartosciowe pismo i takie cos moze wyslac kazdy.

Ignorowac i spalic w kominku i zareagowac dopiero jak przyjdzie polecony z sądu o ile w ogole kiedykolwiek przyjdzie. Wtedy wniesc zarzut przedawnienia i po temacie.

Regand napisał:
Przedsadowe wezwanie do zaplaty to tylko straszak. Jest to bezwartosciowe pismo i takie cos moze wyslac kazdy.

Ignorowac i spalic w kominku i zareagowac dopiero jak przyjdzie polecony z sądu o ile w ogole kiedykolwiek przyjdzie. Wtedy wniesc zarzut przedawnienia i po temacie.

nie ma ryzyka ze zapuka do mnie komornik?

przeczytaj jeszcze raz co napisał Regand

Powrót