L
Las.dorota
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam.
11 lat temu jechałam bez biletu komunikacja miejska w Warszawie. Z tego co kojarzę opłatę mandatową zrealizowalam jeszcze w tym samym miesiącu. Nagle po 11 latach otrzymałam listem poleconym przedsadowe wezwanie do zapłaty. Co ja teraz mam robić? Jak udowodnić ze zapłaciłam skoro po tylu latach dowodu opłaty nie mam
a może dług jest przedawnuiny i powinnam odpisać sprzeciwem na takie wezwanie? Jestem totalnie załamana. Żądają prawie 300 zł. Obecnie jestem na bezpłatnym urlopie wychowawczym gdyż mieszkam na wsi i nie ma tu państwowych żłobków a dziadkowie niespodziewanie zmarli w przeciągu ostatnich 3 lat i nawet nie mam komu powierzyć dzieci do pomocy w opiece . A opiekunka żąda tyle co ja sama zarabiam. Więc bez sensu... Proszę o pomoc
11 lat temu jechałam bez biletu komunikacja miejska w Warszawie. Z tego co kojarzę opłatę mandatową zrealizowalam jeszcze w tym samym miesiącu. Nagle po 11 latach otrzymałam listem poleconym przedsadowe wezwanie do zapłaty. Co ja teraz mam robić? Jak udowodnić ze zapłaciłam skoro po tylu latach dowodu opłaty nie mam