R
rafmik
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 894
a.alter napisał:2) Czy firma windykacyjna może żądać od dłużnika zapłaty kosztów administracyjnych?
Nie może.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
a.alter napisał:2) Czy firma windykacyjna może żądać od dłużnika zapłaty kosztów administracyjnych?
Niewiele jest podobna. Jedyny pewny punkt wspólny to taki, że naiwni płacą. Ponieważ:a.alter napisał:Generalnie sprawa jest podobna do serwisów typu pobieraczek. Naiwni płacą, reszta olewa.
W pobieraczku czy plikostradzie wypisują maile do ludzi, którzy te adresy zostawili. Tutaj wezwania trafiają do ludzi, którzy nawet niczego nie zamawiali. Nie wiem, może z jakiejś kupionej bazy danych do celów marketingowych?a.alter napisał:1) Skąd oni biorą dane rzekomych dłużników, którzy nie mieli kontaktu z wierzycielem? I czy można z tym coś zrobić?
Tylko 5 razy? Mało się starali przez te lataAnna.1977 napisał:Zadzwoniłam tam zaraz i rzekomo dostałam 5 razy list upominający do zapłaty, kiedy ja żadnego z nich nigdy nie dostałam
Życz im powodzeniaAnna.1977 napisał:Jeszcze jakby tego było mało, "miła" Pani oznajmiła mi przez telefon, że jeśli zaległości nie zostaną uregulowane do 15 grudnia wszystko będzie rozpatrywane na drodze sądowej.
Oczywiście że takAnna.1977 napisał:To są chyba jakieś żarty!
Dokładnie. Sprawy nie maaris45 napisał:czyli olac to i nie myslec?
Wtedy zapytasz tu ponowniearis45 napisał:pozatym jesli przyjdzie polecony z sądu co wtedy zrobic ?jak postapić?
Ur welcomearis45 napisał:Serdecznie chciałbym podziękować Marianowi Pażdzioch za udzieloną mi radę.
Tego ci nie mogę zagwarantowaćaris45 napisał:Mam nadzieję,że więcej nie otrzymam żadnych tego typu wezwań.