Wezwanie na policję

• Autor wątku Autor wątku konieczko6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

konieczko6

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam ,

Dostałem dzisiaj wezwanie na komendę , wezwania otrzymali również moi koledzy. Na wezwaniu pisze , że mam się stawić jako świadek w sprawie o przestępstwo art. 68 Ust. z dn 29.07.05 .

Mam się stawić za kilka dni , ale męczy mnie brak świadomości o co może chodzić. Szukałem co to za ustawa ale nie umiem nic na necie znaleźć. Byłbym bardzo wdzięczny za informację o co chodzi i czy świadek to tak na prawdę świadek czy tylko tak na papierze..

Serdecznie pozdrawiam.

Prawdopodobnie chodzi o ustawę o przeciwdziałaniu narkomanii.

Najprawdopodobniej chodzi o Ustawę o przeciwdziałaniu narkomanii

Art. 68:
Kto, wbrew przepisom art. 20 ust. 1, prowadzi reklamę lub promuje substancję psychotropową lub środek odurzający, w celach innych niż medyczne, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Edit: kadi był pierwszy

Aha , czyli jeżeli mam napisane na wezwaniu art. 68 Ust. z dn 29.07.05 . to chodzi o promowanie , reklamowanie substancję psychotropową lub środek odurzający, w celach innych niż medyczny?

Przepraszam ale nie mogę się powstrzymać , to już ostatnie pytanie.

Bo tam każdy z Nas ma jako świadek , więc teoretycznie nie mamy się czego bać . Ale biorąc pod uwagę to , że może się to zmienić nasuwa mi się pytanie , co może grozić za to osobie nie pracującej ( nie mającej JESZCZE ) 18 lat? Grzywna ?

Ostatnia edycja:
Rozumiem ,

bardzo dziękuję za odpowiedzi .

Powrót