K
kamiss85
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
a więc co mam dalej robić?
proszę o pomoc.
proszę o pomoc.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nic, tzn. płacić komornikowi. Na sprzeciw miałaś 2 tyg. od chwili otrzymania nakazu zapłaty.kamiss85 napisał:a więc co mam dalej robić?
Nic nie pojaśniłeś... Czy nakaz zapłaty został ci doręczony z sądu na prawidłowy adres i kiedy? Sąd cię nie pozywa ani nie doręcza z pieczątkami komornika...kamiss85 napisał:Pierwsze pismo myslę że przyszlo ze sądu, ponieważ na początku napisane jest że "sąd rejonowy Lublin-zachód w Lublinie VI Wydział cywilny po rozpoznaniu na posiedzeniu niejawnym w elektronicznym postępowaniu upominawczym pozywa mnie do zapłaty powodowi PKO" ale na końcu listu jest pieczątka Komornik sądowy Damian Kucza. Data wydania listu 03.02.2014r. a kiedy dokładnie do mnie przyszedl nie pamiętam pewni ok.tygodnia.
Tzn., że nie złożyłeś sprzeciwu w odpowiednim czasie. Na pewno już nic się nie da zrobić. Trzeba płacić.kamiss85 napisał:List dotyczył nakazu zapłaty. I został wyslny z sadu.
kamiss85 napisał:A wiec tak pierwszy list przyszedł na prawidłowy adres, kiedy dokladnie juz niepamietam ale data na kartce wpisana jest na 03.02.2014. List dotyczył nakazu zapłaty. I został wyslny z sadu.
Olać.QLIMAX! napisał:Co powinnam zrobić?
QLIMAX! napisał:Napisane jest że rzekoma umowa "została" zawarta 1 sierpnia 2011r.- minęły 2 lata z hakiem- tzn., że i tak została ona przedawniona?
rafmik napisał:A co to ma za znaczenie, jak pewnie żadna umowa nie została zawarta?