Widzenia bezdozorowe

• Autor wątku Autor wątku ram
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ozet- Areszt Śledczy Odział Zewnętrzny Półotwart. chodzi mi o widzenie gdzie bede moga byc sama ze swoim menem i synkim...bez tych wszystkich odwiedzajacych..ale jak juz zdarzylam sie zorientowac...to moge pomarzyc o takim widzeniu... :) dobrze ze za marzenia nie karaja :P ale dziekuje bardzo za pomoc :)
Pozdrawiam!!!

czy moze ktos mi napisac przykladowe pisemko tzn.prośbe o widzenie bezdozorowe na zk??bardzo [rosze o pomoc,jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i nie mam pojecia jak wogole takie pismo ma wygladac i co zawierac:/ zgóry dziekuje

Bezdozorowe to forma nagrody dla skazanego.
Czy posiada on taką formę nagrody,czy sam się starał o takie widzenie????????

kladyna o takie widzenie stara się osadzony a nie odwiedzająca. Poza tym to jest forma nagrody i myślę ze żadne pisma z Twojej strony nic nie pomogą.

tak ja wiem ze to osadzony sie stara i tak jest.tzn.złożył takie pisemko juz i wychowawca powiedzial zebym i ja napisala taka prosbe..tylko nie wiem jak i jak wogole ta prosba ma wygladac;/

Dziewczyny było pisane już wiele razy, że niektóre nagrody mogą być przyznawane również jako ulgi - jest to m.in. widzenie bezdozorowe (obydwa jego rodzaje czyli widzenie bez osoby dozorującej, ale z innymi odwiedzającymi i widzenie bez osoby dozorującej i innych osób). A forma prośby... - pisze się po prostu kim się jest dla osadzonego i że z uwagi na łączącą więź emocjonalną z osadzonym prosicie o przyznanie ulgi w takiej i takiej formie no i dalej to już od siebie czyli o tęsknocie, o potrzebie bliskości, o tym, że potrzebujecie pobyć raz tylko ze sobą, bez innych osób itd. - co Wam tylko przyjdzie na myśl - jedna osoba rozpatrzy taką prośbę pozytywnie, inna nie... Ale wówczas zawsze pozostają jeszcze starania osadzonego o takową nagrodę.

Ostatnia edycja:
moj narzeczony dostał w tamtym miesiecu odmowe na bezdozorowe czy to prawda ze musi odczekac miesiac az dostanie nastepny wniosek na bezdozorowe??

jogobella880 napisał:
czy to prawda ze musi odczekac miesiac az dostanie nastepny wniosek na bezdozorowe??

Pytasz czy to prawda, ze jemu tak powiedziano czy może pytasz, czy jest taki przepis??
Na pierwsze pytanie nie udzielimy Tobie odpowiedzi na drugie - nie ma takiego przepisu.

mógłby mi ktos powiedziec jak wygladaja widzenia bezdozorowe w zk w jastrzębiu ??

Witam, a czy orientuje sie ktos z Was czy takowe widzenia sa w szczecinie??

czy na TA mozna sie starac o widzenie bezdozorowe?

EWELING22 ja miałam kiedyś takie widzenia jak P był TA:)

izuniaem, tak miałaś, chyba ze świstakami :-|Jakoś ustawodawca nie ustalił dla TA takiej nagrody jak "widzenie bez dozoru".

anthony napisał:
izuniaem, tak miałaś, chyba ze świstakami :-|

Oczywiście, że mogła mieć. Podobnie jak osadzeni mają komórki, narkotyki, alkohol i inne inności.
Niektóre organy dysponujące błędnie interpretują prawo a niektóre jednostki wierzą w prokuratora/sędziego jak w boga. Była już o tym dyskusja nie raz, zatem nie warto dyskusji powtarzać.
Zresztą - mogła na przykład przekupić kogoś w sali widzeń :-) :-)

anthony napisał:
izuniaem, tak miałaś, chyba ze świstakami :-|Jakoś ustawodawca nie ustalił dla TA takiej nagrody jak "widzenie bez dozoru".
Bzdura chyba wiem co piszę i miałam takie widzenie bodajże 3 razy, nikogo nie musiałam przekupywać i jeśli świstakiem był mój P to zgoda. Generalnie nie interesowało mnie co ustalił ustawodawca a widzenie miałam w osobnym pokoju, tylko ja i P bez obecności funkcjonariusza więc chyba bezdozorowe.

izuniaem napisał:
Bzdura chyba wiem co piszę i miałam takie widzenie bodajże 3 razy, nikogo nie musiałam przekupywać i jeśli świstakiem był mój P to zgoda. Generalnie nie interesowało mnie co ustalił ustawodawca a widzenie miałam w osobnym pokoju, tylko ja i P bez obecności funkcjonariusza więc chyba bezdozorowe.

Dobrze Piszesz :D Ustawodawca przewidział możliwość widzeń bez dozoru dla osób tymczasowo aresztowanych - Art. 217 § 3 kkw

Powrót