Widzenia bezdozorowe

• Autor wątku Autor wątku ram
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
forg napisał:
Nieprawda. Pokaż, w którym miejscu kkw lub też przepisy wykonawcze nakazują umieszczenie łózka w sali do widzeń bez dozoru funkcjonariusza w oddzielnym pomieszczeniu i wskazują, że jest to miejsce do uprawianie tam seksu.

Poszukałem forg ;-)
I Nieprawda że nieprawda >>> ~p <<<
I znalazłem!!!!
I miałem rację tylko nie łóżko ale pomiesczenie do odbywania widzeń w oddzielnym pomieszczeniu powinno mieć tapczan!!!
Dla chętnych i Ciebie forg do przejrzenia Dziennik Ustaw z 2003r ;-)

Ostatnia edycja:
anthony napisał:
I miałem rację tylko nie łóżko ale pomiesczenie do odbywania widzeń w oddzielnym pomieszczeniu powinno mieć tapczan!!!

Tak. Miałeś rację. Przynajmniej dowiedziałem się czegoś nowego :-) Poszukaj jeszcze, jak masz czas, gdzie napisano cokolwiek o natrysku, bieliźnie pościelowej (skoro jest "podest - kratka antypoślizgowa" oraz szafka na bieliznę pościelową to coś to sugeruje). Bo coś mi się wydaje, że tego nie doprecyzowano.
Teraz jeszcze drugi część Ci została - gdzie jest mowa o uprawieniu seksu w tych pomieszczeniach.

Ostatnia edycja:
anthony napisał:
Poszukałem forg ;-)
I Nieprawda że nieprawda >>> ~p <<<
I znalazłem!!!!
Dla chętnych i Ciebie forg do przejrzenia Dziennik Ustaw z 2003r ;-)

To rozporządzenie nie obowiązuje od 1 września 2008 roku[FONT=&quot][/FONT]

Yossarian napisał:
To rozporządzenie nie obowiązuje

To dziwne ... Mój Lex twierdzi, ze na dzień 02-04-2010 obowiązuje.
To może jednak napiszesz, które rozporządzenie masz na myśli?

Miałem na myśli to rozporządzenie wydane na podstawie art. 254 § 2 Kodeksu karnego wykonawczego.

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI
z dnia 15 stycznia 2002 r.
w sprawie wykazu wydzielonych pomieszczeń przeznaczonych dla osób zatrzymanych, w których mogą być odrębnie umieszczeni tymczasowo aresztowani i skazani, oraz warunków, którym pomieszczenia te muszą odpowiadać.
Jeżeli przepis, na podstawie którego wydano rozporządzenie przestaje obowiązywać to jego los podziela również rozporządzenie. Art. 254 k.k.w. przestał obowiązywać w dniu 1 września 2008 roku.
Art. 259. Ustawa wchodzi w życie z dniem 1 września 1998 r., z tym że przepisy art. 251-254 obowiązują nie dłużej niż przez 10 lat od dnia jej wejścia w życie.

Przeczytałeś z uwaga paragraf 1?
Rozporządzenie określa wykaz wydzielonych pomieszczeń dla osób zatrzymanych, usytuowanych w jednostkach organizacyjnych Policji, Straży Granicznej oraz w aresztach garnizonowych, w których mogą być odrębnie umieszczeni tymczasowo aresztowani po wniesieniu aktu oskarżenia, zwani dalej "tymczasowo aresztowanymi", i skazani, oraz warunki, którym te pomieszczenia muszą odpowiadać.

My tu rozprawiamy o aresztach i zakładach karnych :-)
Ale zgadza się. "Twoje" rozporządzenie jest nieaktualne. To które ja znalazłem, Ministra Sprawiedliwości jest aktualne jak najbardziej.
Zresztą anthony podpowiedział, że chodzi o rocznik 2003. A nie 2002 :-)

Ostatnia edycja:
Czytałam ostatnio sporo w tym dziale. Pamiętam też, że kiedyś był poruszany temat obawy zarażenia się chorobami w ZK/AŚ.. Jadąc na takie widzenie i mając w planach pewne zdarzenia nie boicie się zarażenia jakimś świństwem? Ja myślę o tym cały czas...

kreolka7 osobiscie jeździłam na takie widzenia i zmierzam w miare możliwości jeździć,a powiedz mi o jakich świństwach myślisz?przeciez twój facet dba o higiene osobistą,więc czego się boisz? chyba nie myslisz,że czepiłby się jakiegos c......:)

malutka200723 napisał:
przeciez twój facet dba o higiene osobistą,więc czego się boisz?

a ponoć - doszły mnie takie słuchy TU, na forum, że w ZK/AŚ nie można dbać o higienę osobistą:

... A propos piekła - tęsknota za bliskimi, fizyczny brud przez 6 dni w tygodniu, niemal publiczne wydalanie, [...] - to nie piekło?

Sam się myj zimną wodą przez 6 dni. Potem pogadamy, ok? A w tłoku na widzenie niech na Ciebie przelezą wszy odzieżowe... Które trudno wytępić bez ciepłej wody (a osoby które przeżyły obozy koncentracyjne twierdzą, że nawet Cyklon B nie zawsze działał...). Tu mógłbyś pogadać, że mają grzałkę - ale nie zapominaj, że grzałka ta zdobyta jest nieregulaminowo...

to jak to w końcu jest? ;)

Ostatnia edycja:
Mój opowiadał, że woda była zimna, ale wtedy wystarczyło ją podgrzać, więc myślę, że dla chcącego nic trudnego.

dokładnie....człowiek dbający o higiene,w kazdych warunkach znajdzie sposób,a brudas zawsze bedzie brudasem nawet mieszkając w luksusach.Przepraszam,jeśli kogoś obraziłam

Mój mąż jest czyściochem i z zimną wodą sobie poradził. W końcu można sobie wodę zagrzać :ok:
Ale, mimo tego gdzieś kiedyś zaraził się świerzbem, na szczęście go wyleczyli :D

Gdyby miał większy wyrok, to też pewnie jeździłabym na bezdozorowe i uważam że nie ma się czego obawiać

Nie zawsze jest tak, że z braku higieny człowiek choruje. Jak same wiecie niektórzy z naszych lubych zrobili sobie tam tatuaże.. Poza tym zaciekawił mnie ten temat po tym jak jeden z moich kolegów -ratownik medyczny- opowiadał o wyjazdach do Zk i o tym ilu więźniów łapie różne choroby i to wcale nie z braku higieny czy wiadomo no :). Przecież np. grzybicę można złapać używając ręcznika który został źle wyprany czy coś... No nie wiem ja tylko zastanawiam się i dzielę z Wami swoimi myślami :)
Może wg. Was ja mam dziwne myślenie,ale szczerze to bałabym się takiego widzenia :-/. Nie chcę nikogo urazić tym stwierdzeniem. Może dlatego tak myślę bo nie wiem jak takie widzenie wygląda i jakie wywołuje emocje :)

Ostatnia edycja:
kreolka7 napisał:
Czytałam ostatnio sporo w tym dziale. Pamiętam też, że kiedyś był poruszany temat obawy zarażenia się chorobami w ZK/AŚ.. Jadąc na takie widzenie i mając w planach pewne zdarzenia nie boicie się zarażenia jakimś świństwem? Ja myślę o tym cały czas...

"Świństwami jakimiś" to i można zarazić się tu na wolności........ja jestem zdania -co ma być to będzie-

ale wy macie pojęcie naprawdę co się tam dzieje!!!
Szok!!! dobrze,że wasi mężczyźni tego nie czytają...

chętnie mu to wydrukuję i wyślę. Nie rozumiem dlaczego logiczne i rozważne myślenie niektórych aż tak drażni...

W sumie fakt jest taki, że chyba większe zagrożenie zakażenia się jakąś chorobą skórną jest na basenie niż w ZK podczas widzenia intymnego...
A tak jak Comm pisał, że adm powinna weryfikować udzielanie widzeń intymnych poprzez rozeznanie w jakim celu osadzonemu takie widzenie to ja myślę, że lekarz przed takim widzeniem powinien dokładnie "obejrzeć" osadzonego... Zresztą w ogóle lekarze powinni wyłapywać takie rzeczy nie tylko przed widzeniami intymnymi! Pomijam oczywiście fakt niewydezynfekowanej odpowiednio pościeli itp. w sali do tych widzeń, bo tak też można coś złapać...

lekarze w zakładach przychodzą do pracy za karę, jeśli ktoś tego nie wie
Wątpię aby oni wogle interesowali się skazanymi

Powrót